'Chavez kemoterapi görmeye başladı'

Kanser hastası olan Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez’in yeniden kemoterapi görmeye başladığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nicolas Maduro, Chavez için başkent Caracas’ta tedavi gösterdiği hastanenin kilisesinde düzenlenen ayinden sonra yaptığı açıklamada “Komutan Chavez ağır bir tedavi görüyor. Ama onlardan çok daha güçlü” dedi.

Maduro, Perşembe günü Venezuela liderinin hayatta kalma savaşı verdiğini söylemişti.

Geçen Ekim’de yeniden cumhurbaşkanlığına seçilen 58 yaşındaki Hugo Chavez, Küba’da geçirdiği ameliyatın ardından geçen ay ülkesine dönmüştü. O tarihten bu yana Chavez’in sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi verilmiyor.

Chavez’in Caracas’a dönüşünden kısa bir önce hasta yatağında, başucunda kızlarıyla birlikte çekilmiş fotoğrafları yayımlanmıştı.

Hastanede ayin

Caracas Askeri Hastanesi’ndeki ayine Chavez’in kızlarından biri de katıldı.

Maduro, Chavez’in sağlığındaki “genel iyileşmeden” sonra doktorların "destekleyici tedaviye" başladıklarını söyledi, "Destekleyici tedavilerin ne olduğunu biliyor musunuz? Hastaların ameliyattan sonra gördüğü kemoterapidir" dedi.

Nicolas Maduro Chavez'in çok yaratıcı olduğunu ve yardımcılarıyla yazışarak ve "başka yollarla" iletişim kurduğunu belirtti.

14 yıldır iktidarda olan Chavez'in Haziran 2011'de kansere yakalandığı açıklanmıştı. Chavez dört kez ameliyat oldu, radyoterapi ve kemoterapi gördü.

Chavez'in hastalığının pelvis bölgesinde olduğu düşünülüyor. Ama hastalığının tam olarak ne olduğu açıklanmış değil.

Halkın yarısı Chavez'in döneceğine inanıyor

Halkın önüne en son geçen yıl çıkan Chavez'in Havana'daki tedavisinden sonra ağır bir solunum enfeksiyonu geçirdiği açıklanmıştı.

Ekim 2012'de altı yıllığına yeniden cumhurbaşkanı seçilen Chavez'in yemin töreni Yüksek Mahkeme kararıyla ertelenmişti.

BBC Caracas muhabiri Irene Caselli Venezuela halkının yarısının Chavez'in iyileşip görevinin başına döneceğine inandığını, üçte birinin ise buna inanmadığını aktarıyor.

Chavez, yerine Başkan Yardımcısı Maduro'yu aday göstermişti.

Cumhurbaşkanı'nın görev yapamayacak durumda olduğunun açıklanması halinde anayasaya göre 30 gün içinde seçim yapılması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri