Çevreci temizleme

Konya ve ülke genelinde kuru temizlemeci sayısı hızla artıyor. Kuru temizlemecilere olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Sektör girişimcilerin iştahını kabartıyor. Eco Wet Clean ise doğaya zarar vermeden hizmet üretiyor

Türkiye’de 300 milyon avro büyüklüğe ulaşan kuru temizleme sektörü, girişimcilerin yeni gözdesi oldu. Düşük yatırımla yüksek kar marjı bulunan kuru temizleme sektörü girişimcilerin iştahı artıran yeni yatırım alanlarından. Kuru temizleme, çalışan kadın sayısındaki artış, tekstil çeşitliliği ve özelliklerinin gelişmesi, kentleşmenin artması, iyi ve bakımlı giyinme ihtiyacı, otel yatırımlarının artması ve gelişen tüketici bilinci gibi nedenlerle son yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bir zamanlar mahalle aralarında yer alan kuru temizlemeciler, bugün çevre dostu profesyonel makinelerle, belli bir hizmet standardıyla hizmet veren kurumsal kimlik kazanmış firmalara dönüştü. Bu firmalar girişimcilerle birlikte büyümeyi seçiyor ve franchise vererek Türkiye geneline yayılmayı hedefliyor.

2017'YE KADAR HEDEF 10 BAYİ

Konya'da doğaya zarar vermeden hizmet veren Eco Wet Clean'in Ceo'su Hakan Çakır, “1996 yılında İngiltere'ye master için gittim. Master için gittiğim İngiltere'de part time olarak Ecolojik Kuru Temizleme yapan bir firmada çalıştım. Şu anda bizim çalıştığımız sistemle 1996 yılında tanışmış oldum. Part time olarak çalışarak Çevreci Kuru Temizleme'yi öğrendim. Master bittikten sonra Konya'ya döndüm. Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nda iş güvenliği ve sağlığı uzmanı olarak ailemin isteğiyle girdim. 2005 yılında kuru temizleme dükkanımı açtım. 2013 yılından itibaren 2 yılda 4 franchise bayilik verdik. 5. bayimizi açmayı düşünüyoruz. Bunun için Eco Wet Clean olarak piyasada en ucuz ve en iyi sistemi kuruyoruz. Piyasalardaki en ucuz kuru temizleme sistemi 200 bin TL'ye kuruluyorken biz bu sistemi 140 bin TL'ye kuruyoruz. Şu anda 5. bayimizi ise sadece 85 bin TL'ye kuracağız. 2017 yılına kadar hedefimiz 10 bayi açmak” dedi.

DOĞAL TEMİZLEME

Eco Wet Clean hakkında da bilgiler veren Çakır, Eco Wet Clean'in insan sağlığı açısından en etkili ve doğal sistemin olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Firme gelişmiş ülkelerde 90'lı yıllardan beri kullanılan tamamen sağlıklı,  çevreye duyarlı bir sistem. Yıkama ve sıkma, özel makine ve Ecolojik kimyasal karışımı ile yapılıyor. Wet Cleaning (Biyolojik Temizleme) Dry Cleaning'de (Kuru Temizleme) kullanılan kanserojen etkili kimyasal maddenin çevre ve insan sağlığı açısından oluşturduğu tehlikeye karşı alternatif olarak geliştirilmiş en doğal ve en etkili sistemdir. Eco Wet Clean, çevre ve doğaya duyarlı olması, diğer sistemlere göre daha kaliteli ve hijyenik olması, kanserojen madde içermemesi ve Ecolojik çevreye hiçbir zararı olmaması,  hassas ciltler için güvenilir olması, giysi renklerinin parlak ve canlı kalmasını sağlaması gibi birçok özellik içeriyor.”

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri