Çevre yolu 2017'de tamamlanacak

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyaret etti.

 

KGC nezdinde tüm Konya basınının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü tebrik eden Ziya Altunyaldız, özellikle 15 Temmuz ve sonrasındaki süreçle birlikte medyanın gücünün ve öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade etti. Gazetecilerin, dönemin şartları itibariyle halkı doğru bilgilendirmek adına önemli bir görevi yerine getirdiklerini ancak yine aynı dönemin şartları gereği olumluya dönük haberlere çok fazla yer veremediklerini dile getiren Ziya Altunyaldız, Konya'ya özel de bir parantez açtı.

Konya'nın yıllardan beri süregelen, yatırım anlamında sürekli olarak dillendirilen birçok konunun son dönemde üzerinde itina ile durularak hem Konya milletvekilleri tarafından hem de merkezi idare aracılığı ile gündemde tutulduğunu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Türkiye olarak hakikaten zor bir süreci daha aşmak için çaba harcıyoruz. Böylesi zor bir dönemde de yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürmeye çalışıyoruz. Konya açısından büyük bir öneme sahip olan yeni çevreyolu projesi ile ilgili somut gelişmelerin yaşanıyor olması buna örnek teşkil ediyor. Konya yatırımları ile ilgili çalışmalarımızda kesinlikle bir aksama söz konusu değildir. Çevreyolu projesinin ilk merhalesi olan doğu yolu üzerindeki 22 kilometrelik ilk merhalede önemli bir yol alındı. 22 kilometrelik, gidiş ve dönüş istikametlerinde 3'er şeritten oluşan yeni çevreyolu çalışmasının bugün itibariyle 17-18 kilometrelik bir bölümü tamamlandı. 2017 yılında tamamlanmış olacak. 2017 yılında ise hatla ilgili yapım ihalesine çıkılacak. Ayrıca ilerleyen zamanlarda da batı bölgesi dediğimiz alan için çalışmalar yürütülecek" diye konuştu.

Yol yatırımlarındaki ana gayenin Konya'yı Mersin üzerinden denizle buluşturmak olduğunu dile getiren Altunyaldız, "Konya sanayisinin üretkenliği, büyüklüğü ve üretim ivmesi her geçen gün büyüyor. Ancak bizim handikabımız ürettiğimiz ürünleri pazara çıkarmak ve ulaştırmak noktasında yaşanıyor. Konya'dan ürettiğimiz ürünü Mersin'e ulaştırmak için yaptığımız ulaşım maliyeti zaman zaman Mersin limanından hareket eden geminin ulaşacağı yere varırkenki maliyetinin dahi önüne geçiyor. Öncelikle bu hatta yapacağımız karayolu ve demiryolu iyileştirmeleri ile bu sorunu çözüme ulaştıracağız. Konya Karaman hızlı tren hattında sona gelindi. Daha sonra ise Karaman'dan Ulukışla'ya giden hat tamamlanacak" dedi.

Önceki gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Konya'ya gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili de değerlendirmede bulunan Altunyaldız, "Konya enerjinin üssü haline gelecek. 1.3 milyar dolarlık yatırım yapılıyor Karapınar'a. Yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca en önemlisi de enerji teknolojisine yönelik üretime dönük yatırımlar gelecek" diyerek sözlerini tamamladı.

KGC Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Konya basını olarak her zaman doğrunun yanında olmanın gayreti içerisindeyiz. Ancak yerel basının sorunları günden güne artmaktadır. Her ne kadar bizim için belirlenmiş günlerde kutlamalar yapılsa da bizim için asıl önemli olan kronik hale gelmiş olan bu sorunların çözümüdür. Sorunlarımızı dinlediğiniz ve destek noktasındaki görüş ve düşünceleriniz için şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri