Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Akkuyu'nun Çed Raporunu Özel Formata Uygun Buldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nu özel formata uygun bulduğu bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nu özel formata uygun bulduğu bildirildi.

Akkuyu NGS'den yapılan açıklamada, Mersin’in Gülnar ilçesi, Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan ‘Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’ne ilişkin raporun, ÇED Yönetmeliğinin 11. maddesi doğrultusunda incelendiği ve ÇED Raporu Özel Formatı'na uygun bulunduğu kaydedildi. Bu aşamadan sonra raporun içeriğinin, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile diğer temsilcilerden oluşan İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirileceği ifade edilen açıklamada, komisyon temsilcilerinin yapacakları inceleme ve toplantıların tamamlanmasının ardından rapora ilişkin görüşün Çevre Bakanlığı’na sunulacağı belirtildi.

ÇED Yönetmeliğinin 11. maddesi gereğince, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından proje ile ilgili inceleme değerlendirme sürecinin başladığına yer verilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "ÇED Raporu halkın görüşüne açılırken, anons, askıda ilan, internet gibi uygun araçlarla halka duyurulacaktır. Bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi internet sitesinde 3 bin sayfanın üzerindeki raporu yayınlamıştır. Bakanlık, Komisyon çalışmalarını ve kamuoyunun görüşlerini dikkate alarak rapor hakkındaki kararını Akkuyu NGS A.Ş.’ye iletecektir."

Akkuyu Nükleer Santral Projesi için yürütülen ÇED çalışmaları kapsamında dosya 2 Aralık 2011 tarihinde Çevre Bakanlığı’na sunuldu. Daha sonra 29 Mart 2012 tarihinde santralin yapılacağı Büyükeceli beldesinde halkın katılımı toplantısı gerçekleştirildi. Çevre Bakanlığı’nda yapılan toplantı sonrası komisyonca belirlenen ÇED Raporu Özel Formatı ise 21 Mayıs 2012 tarihinde verildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri