Çevre projeleri masaya yatırıldı

“Dijitalleşme, Çevre ve Dahil Etme” konularında yapılmış ve iyi uygulama sayılan çeşitli sektörlerden proje çıktılarının paylaşıldığı toplantıda 250’yi aşkın katılımcı yer aldı.

“Dijitalleşme, Çevre ve Dahil Etme” konularında yapılmış ve iyi uygulama sayılan çeşitli sektörlerden proje çıktılarının paylaşıldığı toplantıda 250’yi aşkın katılımcı yer aldı. Katılımcı kurum ve kuruluşlar sunulan proje çıktılarının kurumlarında yürütülen çalışmalarda nasıl değerlendirilebileceğini; dijitalleşme, çevre ve dahil etme konularındaki çalışmalarına dair görüş ve önerilerini paylaşıldı. 2019 tarihinde ; 2019-1-TR01-KA102-063980 Proje nolu “Yeni Bir Hayat İçin Stajdayız” Avrupa Birliği Projesi Kapsamında 12 özel eğitim öğrencisi Viyana ve Macaristan da Tarım Alanında Türkiye’de ilk Staj İmkanı bulan Okul, oradaki kazanımları sayesinde atıklardan Kompost Yapımı olmuş ve Kalkınma ajansına (KOP) proje yaparak Türkiye’de ilk Kompost Makinası aracılığı ile (Kompost) Okuldaki Tarım alanına toprak üretmeye başlamıştır.

Erasmus+ projeleri için yaygınlaştırma, genel anlamıyla, “proje faaliyetleri ve sonuçları hakkında daha fazla kişiyi haberdar etme, bilgilendirme, yayma” olarak tanımlanmaktadır. DEOR’un içinde yer alan diğer konu ise “sonuçların kullanılması” dır. Sonuçların kullanılması, çoğunlukla, projelerin çıktıları ile ilgilidir. Bu konu “proje sonuçlarının ilgili olduğu sektörlerde kullanılması, uygulanması ve nihayetinde politikaya dönüştürülmesi veya politikaya dönüşebilmesi için gerekli altyapının hazırlanması” şeklinde tanımlanabilir. Bu yönüyle sonuçların kullanılması, projenin tamamlanmasının ardından çıktıları yoluyla ilgili sektör(ler)e katkı sunmaya devam etmesini yani “sürdürülebilir” olmasını sağlar. Ayrıca proje sonuçlarının uygulamaya dönüşmesi, başka projelere ilham vermesi ve tamamlayıcı projelerin gerçekleştirilerek, hedef sektör(ler)deki ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlar. Bu kapsamda Erasmus+ Programının hedeflerinden biri de program kapsamında hazırlanan farklı sektörlerdeki projelerin politikaya dönüştürülmesi, politika yapım süreçlerinde girdi ve/ya veri olarak kullanılması ve çıktılarının kullanılabilirliğinin sağlanmasıdır.

 DEOR TOPLANTISININ AMACI NEDİR?

DEOR Toplatısı “Erasmus+ projeleriyle üretilen, ulaşılan çıktıların karar alıcılarla buluşmasını sağlamak amacıyla”düzenlenmektedir. Bu doğrultuda, daha önce farklı temalardaki proje sonuçlarının yaygınlaştırılması ve kullanılması için düzenlenen toplantıların yedincisi “Dijital, Yeşil ve Kapsayıcı Erasmus+ Konulu Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Toplantısı-DEOR” adıyla  Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu Milli Eğitim Bakanlığında tek “Yeşil “ temalı sununu Okul Müdürü Meral Taşpınar gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri