Çevre gelişmişliktir

SÜÇEV kadınlara yönelik atık yarışması düzenliyor. SÜÇEV Genel Başkanı Ahmet Ziya Gündüz, “Eskiden atalarımız atıkların kıymetini biliyordu. Bu bilinç maalesef azaldı. Kentlerin gelişmişliğini yol, bina göstermez, çevre gösterir” dedi.

Sürdürebilir Çevre Derneği (SÜÇEV), hanımlar için “Atıklar altın kazandırıyor” isimli bir yarışma düzenliyor. Evlerde ve iş yerlerinde günlük yaşantın bir parçası hale gelen ve çoğu zaman bir an önce kurtulmaya çalışılan kumaş, kağıt, cam, pet şişe, plastik, metal atık ve artıklar ile başta ekmek olmak üzere yemek artık ve artıklarının değerlendirilerek geri kazanımının mümkün olduğunu göstermeyi amaçlayan yarışmaya Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği de destek veriyor. Yarışma sonunda hem çevre korum çalışmalarına hem de hanımların aile bütçesine katkı sağlamasına örnek çalışmalar sergilenecek. “Atıklar Altın Kazandırıyor. Geri Kazanan Altın Kazanıyor. Atıklar Altındır.” sloganları ile devam eden yarışma 3 kategoride ve 5 aşamada gerçekleşen yarışmaya Konya merkez ve ilçelerinde yaşayan bir işte çalışan veya çalışmayan hanımlarının katılabilecek.

ATIK BİLİNCİ AZALDI

SÜÇEV tarafından yapılan açıklamada yarışmanın amacının Konya’da yaşayan çevreye duyarlı en az 100 hanımın günlük yaşantılarında yapmak isteyip de yapamadığı veya yaptığı geri kazanım becerisini ortaya çıkarmak, konuyla ilgili orijinal ve özgün çalışmaları değerlendirmek, tüketim alışkanlıklarında geri kazanım bilincini yaygınlaştırmak ve aile ekonomisine ek gelir temin etmelerine destek olmak olduğu belirtildi. SÜÇEV Genel Başkanı Ahmet Ziya Gündüz, Türkiye genelinde benzer yarışmaların yapıldığını fakat Konya’da ilk olduğunu belirterek, “Bu yarışma ile her atığın çöp olmadığı ve atıkların geri dönüştürülebilir olduğu bilincini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz” dedi. Atıkların kaynağında ayrıştırılması gerektiğine işaret eden Gündüz, şöyle konuştu: “Eskiden atalarımız atıkların kıymetini biliyordu. Bir çiti kovasını bile atmaz saklarlardı. Bu bilinç maalesef azaldı. 8 Nisan Kadınlar Günü’nde başlattığımız yarışma ile bu bilincin artmasını amaçlıyoruz. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 8 Mayıs 2016 Anneler Günü. Bu iş evlerde başlar. Kadınlar bu yüzden önemli. Kentlerin gelişmişliğini yol, bina göstermez, çevre gösterir.”  

ÖDÜLLER ÇEVRE GÜNÜNDE

3 Kategoride düzenlenecek yarışma A kategorisinde Kumaş-giysi B kategorisinde Kağıt, karton, pet,  plastik, cam, metal ambalaj malzemeleri, C kategorisinde ise ekmek ve yiyecek alanlarında yapılacak. Yarışma sonucunda her kategoride ayrı ayrı olmak üzere 1.’ye tam altın, 2.’ye yarım altın, 3.’ye çeyrek altın 4.’ye mansiyon ödülü 1 gram altın ve çeşitli ödüller verilecek. Ödül Töreni:  3 Haziran 2016 Çarşamba günü törenle gerçekleştirilecek. Başvurular KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi’nde yapılacak.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri