Çevre felaketinin uzaydan görüntüsü / video

Çevre felaketinin uzaydan çekilen son fotoğrafları yayınlandı.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Meksika Körfezi'nde petrolün sebep olduğu çevre felaketinin uzaydan çekilen en son fotoğraflarını yayınladı.
20 Nisan'da Deepwater Horizon petrol platformunda meydana gelen patlamada 11 kişi yaşamını yitirmiş, platform okyanusun derinliklerine gömülmüştü. O tarihten bu yana devam eden çevre kirliliğinin boyutları, NASA'nın Terra ve Aqua uyduları tarafından gözler önüne serildi.
NASA'nın, uyduların atmosferdeki farklı nitelikteki aerosolleri tespit etmesini sağlayan projesi MODIS tarafından çekilen yüksek çözünürlüklü fotoğraflarda, platformdaki alevlerden körfezdeki petrol yayılmasına kadar pek çok detay yer alıyor. Petrolün hızla yayıldığı yerlerde suyun renginin kahverengi olması dikkat çekiyor.
Meksika Körfezi'ne sızan petrol miktarının BP kayıtlarına göre günde 14 bin varili bulduğu belirtiliyor. ABD yönetiminin BP'ye şimdilik varil başına 4 bin 300 dolar ceza kesmesi gündemde. Tahminlere göre, 39 günde 546 bin varil ham petrolün çevreyi zehirlemesine neden olan BP'ye çıkacak faturanın 2,5 milyar doları bulabileceği aktarılıyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri