Cev Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Vakıfbank Partizan’ı Ağırlıyor

Tarihinde iki Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan VakıfBank, 2014-2015 sezonu E Grubu ilk maçında Partizan Vizura ile karşılaşacak. Burhan Felek Spor Salonu’ndaki mücadele yarın saat 20.30’da başlayacak.CEV Şampiyonlar Ligi Kupası’nı...

Tarihinde iki Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan VakıfBank, 2014-2015 sezonu E Grubu ilk maçında Partizan Vizura ile karşılaşacak. Burhan Felek Spor Salonu’ndaki mücadele yarın saat 20.30’da başlayacak.

CEV Şampiyonlar Ligi Kupası’nı ilk defa ülkemize getiren ve bu kupayı iki kez kazanmayı başaran tek Türk takımı olan VakıfBank, 2014-2015 devler ligi sezonunu Partizan Vizura maçıyla açıyor. Darko Zakoc’un çalıştırdığı Partizan Vizura’nın, eski Yugoslavya döneminde sekiz şampiyonluğu bulunurken Sırbistan Ligi’nde ilk şampiyonluğuna geçtiğimiz yıl ulaştı. VakıfBank’ın E Grubu’ndaki diğer rakipleri ise RC Cannes (Fransa) ve Nordmecannica Piacenza (İtalya).

Türkiye'nin Avrupa arenasında en başarılı temsilcisi olan VakıfBank, 2011 yılında kupayı namağlup bir şekilde ülkemize getirirken, aynı başarıyı 2013 yılında da tekrar etmişti. Sarı siyahlılar Şampiyonlar Ligi’nde 2006 yılında Final Four oynarken, 1998, 1999 ve 2014’te turnuvayı gümüş madalya ile tamamlamıştı.

GUİDETTİ: İYİ BİR BAŞLANĞIÇ YAPMAK İSTİYORUZ

VakıfBank ile iki kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşayan Başantrenör Giovanni Guidetti, "Yeni bir Şampiyonlar Ligi macerasına başlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Avrupa’nın en prestijli turnuvasında bir kez daha yer aldığımız için çok mutluyuz. Grubumuzda güçlü rakiplerimiz var ve işimizin kolay olmadığını düşünüyorum. İlk rakibimiz olan Partizan Vizura, çok iyi tanıdığımız bir takım değil. Ancak çok yetenekli oyuncuları olduğunun farkındayız. Hem bu nedenle hem de turnuvanın ilk maçı olması sebebiyle her zamankinden daha dikkatli olmalıyız. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum." diye konuştu.

VakıfBank'ın başarılı oyuncularından Naz Aydemir Akyol ise Partizan maçı ve grupla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçen yıl çok yaklaşmamıza rağmen kupayı finalde kaybetmiştik. Bu yıl Avrupa’nın en büyük kupasını kazanarak tarihimizdeki 3. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz. Grubumuz dışarıdan bakıldığında kolay görünebilir ancak bunun böyle olmadığının bilincindeyiz. Tüm rakiplerimiz güçlü ve yetenekli oyunculara sahip. Kendi seyircimiz önünde Partizan Vizura’yı mağlup ederek turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz." dedi.

Bu sezon VakıfBank formasıyla ilk kez Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşayacak olan Milena Rasic ise "Rakibimiz Partizan Vizura çok genç ve yetenekli bir takım. Darko Zakoc yönetiminde geçen sezon iyi işler çıkardılar ve kesinlikle bu turnuvanın bir parçası olmayı hak ettiler. Ben de kariyerimde ilk kez bir Sırp takımına karşı oynayacağım. Benim için tuhaf bir duygu olacağı kesin ama asıl duygu yoğunluğunu, Belgrad’da tamamı Sırp taraftarların olduğu bir salonda deplasmanda oynarken yaşayacağımı düşünüyorum. Ancak takım halinde kulübün hedeflerini çok iyi biliyoruz ve Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak için elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtacağız. İlk maç için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.

VAKIFBANK'IN GRUP MAÇLARI

Bu arada VakıfBank’ın 2014-2015 sezonu E Grubu'nda Partizan Vizura (Sırbistan), RC Cannes (Fransa) ve Nordmecannica Piacenza (İtalya) ile mücadele edecek.

VakıfBank'ın E Grubu maç programı şöyle:

Yarın

VakıfBank – Partizan

26 Kasım 2014

Piacenza – VakıfBank

11 Aralık 2014

VakıfBank – RC Cannes

13 Ocak 2015

RC Cannes – VakıfBank

21 Ocak 2015

VakıfBank – Piacenza

28 Ocak 2015

Partizan – VakıfBank

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri