Çetkoder: Bu Millet Bir Patlar İse Bunun Önünü Kimse Alamaz

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Kobani olayı, IŞİD meseleleri yüzünden ülkeyi germenin, sokakları talan etmenin insanlıkla bağdaşır yanı yok. Devletin ve milletin tahammül sınırlarını...

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Kobani olayı, IŞİD meseleleri yüzünden ülkeyi germenin, sokakları talan etmenin insanlıkla bağdaşır yanı yok. Devletin ve milletin tahammül sınırlarını zorlamayalım. Hoşgörü ve iyi niyet bir yere kadar. Bu millet bir patlar ise bunun önünü kimse alamaz." dedi.

Mustafa Göktaş yazılı değerlendirmesinde son günlerde gelişen hoş olmayan olayların milleti derinden yaraladığına işaret etti. Göktaş, "Yaşanılanların demokratik hakkın kullanılması, ifade özgürlüğünün kullanılması, hak arama özgürlüğünün kullanılması ile yakından uzaktan ilgisi ve alakası yoktur. İnsanlık dışı olaylar yaşanıyor. Hiçbir vicdanın ve aklın kabul etmeyeceği derecede çevreye, esnafa, sivil halka, kamu mallarına zulüm yapılıyor, zarar veriliyor. Bunları yapanların hiçbir haklı gerekçeleri olamaz. Yapılanların insanlıkla, demokrasi ile bağdaşır yanı yoktur." ifadelerini kullandı.

'SOKAKLARA EYLEME ÇAĞIRANLARA İNANMAYIN, KANMAYIN VE UZAK DURUN'

Olayların iyice irdelenmesi gerektiğini dile getiren Göktaş, şöyle devam etti:

"Ülkemizin içte ve dıştaki düşmanları el ele vermişler bu işi körüklüyorlar. Oyuna gelmeyelim. Devletin ve milletin tahammül sınırlarını zorlamayalım. Hoşgörü ve iyi niyet bir yere kadar. Bu millet bir patlar ise, bunun önünü kimse alamaz. Amaçları bu milleti birbirine kırdırmaktan başka bir şey değil. Barışı, huzuru, asayişi tehdit eden hal ve hareketlerden millet olarak, tüm insanlarımız uzak durmalı. Gençlerimiz sokaklara inmemeli. Eline sopa, kesici alet, ateşli silah, molotof almamalı ve bunlarla çevreye, insanlığa zarar vermemeli. Bu eylemlerin hiç biri demokratik değil, demokrasi ile insan hak ve özgürlüğü ile ifade özgürlüğü ile bunların kullanımı ile bağdaşmaz. Yapılan işler insanlık dışı, vicdan ve merhamet taşımayan, gaddarca, hunharca, acımasızca yapılan eylemlerdir. Bunlardan uzak durmak, sağduyulu davranmak her vatandaşımızın asli görevidir. Sizleri sokaklara eyleme çağıranlara inanmayın, kanmayın ve uzak durun."

'BUNLARIN YAPTIĞI RESMEN VATAN HAİNLİĞİ, DEVLET VE MİLLET DÜŞMANLIĞI'

Göktaş, bir tarafta devletin bekası ve milletin bölünmez bütünlüğü söz konusu iken, diğer tarafta yaşam hakkına saygı duyulması gerekirken bunların yaptığı resmen vatan hainliği, devlet ve millet düşmanlığı olduğunu söyledi. Göktaş, "Bunu yaparken de kimisi siyasetçi, kimisi STK temsilcisi, kimisi demokratik kitle örgütü temsilcisi, kimisi oda başkanı, kimisi çevreci, kimisi öğrenci görüntüsünde bu olayların içinde yer alıyor ise bunların karşısında durmak milli ve asli bir vazifedir. Devletimizi küçültmeye, küçük düşürmeye, milletimizin huzurunu bozmaya, piyasayı yangın yerine çevirmeye, mülkiyet hakkına saldırıya, işyerlerini yakmaya yıkmaya, otobüsleri ve minibüsleri yakıp yıkmaya, kamu mallarına zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bunun gereği yasalar ile yapılmalıdır ve milletimiz bunlara prim vermemelidir." şeklindeki düşüncelerini paylaştı.

'MADDİ VE MANEVİ ZARARA UĞRAYANLARIN HAKLARININ SAVUNUCUSU, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Bu hususta acilen yasal düzenlemeler yapılmasını, sokakları kan gölüne çevirenler ve çevirmeye çalışanlar için acil müeyyideler uygulanmasını isteyen Mustafa Göktaş, "Elinde molotof ile yüzü maskeli ve kapalı, etek giyerek kendini gizleyen erkek geçinen müsveddeler ve eline silah alıp baskın yapanlar ve milletin canına malına kastedenlerin hepsi bir an evvel toplanıp içeri tıkılmalı, yaptıkları yanlarına kazanç kalmamalıdır." dedi.

Göktaş, ÇETKODER olarak bunların hiçbir zaman yanında yer almayacaklarını ifade ederek, bu işlerden zarar gören ve mal ve can güvenliği maddi ve manevi zarara uğrayanların haklarının savunucusu, takipçisi olacaklarını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri