Çetinkayadan güvenoyu

BEKO Basketbol Liginde 11.hafta karşılaşmasında Cumartesi günü Beşiktaşı konuk edecek temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesinde zorlu maçın hazırlıkları sürüyor.

 Oyak ve Mersin yenilgilerini Beşiktaş’ı mağlup ederek unutmak isteyen  sarı-mavililerde parmağında bir rahatsızlığı bulunan Ufuk’un dünkü idmana katılmadığı ancak bu oyuncunun Beşiktaş karşılaşmasına yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Lige iyi başlayan 9 haftada 4 galibiyet almasına rağmen rakiplerine son dakikaya kadar kök söktüren temsilcimiz kaybedilen Mersin ve Oyak maçlarından sonra tekrar çıkışa geçmek için Beşiktaş karşılaşmasına kilitlendi. Mersin maçında taraftardan yoksun mücadele etmesine rağmen 19 Mayıs Spor Salonu’nda çıktığı tüm maçlarda salonu rakiplerine dar eden sarı-mavili oyuncuların üst üste alınan mağlubiyetleri tamamen unuttuğu, Beşiktaş karşısında galibiyetten başka bir şey düşünmeyecekleri ifade edildi. Camiada da yöneticilerin oyuncular gibi lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak 10 haftada yalnızca 4 kez kazanan Beşiktaş’ın mağlup edeceklerine inancı tam. Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı, Beşiktaş’ı yenebilecek güce sahip olduklarını söyledi. Cumartesi günü sahaya galibiyet için çıkacaklarını ifade eden Kamanlı, “Tekrar çıkışa geçmek için Beşiktaş’ı mağlup etmeliyiz” dedi
5 MAÇTA 3 GALİBİYET HEDEFLİYORUZ
Oyak ve Mersin mağlubiyetleriyle sarsılan sarı-mavililer ligin ilk yarısında kalan 5 haftada birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Beşiktaş ile 11.hafta mücadelesine çıktıktan sonra 12.haftada Fenerbahçe deplasmanına gidecek sarı-mavililer 13.haftada Aliağa ile iç sahada, 14.haftada ise Türk Telekom ile Ankara’da karşılaşacak. Üniversitespor ilk yarının son maçında evinde Darüşşafaka’yı ağırlayacak.
Genel Kaptan Murat Çetinkaya, ligde kalan 5 maçta 2 veya 3 galibiyet hedeflediklerini belirterek, “Ligi 6 veya 7 galibiyetle bitirmek istiyoruz. Oyak ve Mersin mağlubiyetleri sonrası gerekli önlemler alındı. Kalan haftalarda üst düzey bir mücadele sergileyerek bizi hedeflerimize ulaştıracak galibiyetleri alacağız” diye konuştu.
EFES LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Beko Basketbol Ligi’nde 10. hafta tamamlanırken, Efes, 19 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Haftanın en önemli maçında sahasında şampiyonluğun bir diğer adayı Türk Telekom’u konuk eden Efes, karşılaşmadan 80-76 galip ayrılarak puanını 19’a çıkardı ve ilk sıradaki yerini korudu. İstanbul temsilcisi, ligde üst üste 9. galibiyetine imza atarken, Türk Telekom ise 3. yenilgisini aldı. Galatasaray Cafe Crown ise deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 75-70’lik skorla geçerken, 34 puan ve averajla haftayı 2. sırada tamamladı. Fenerbahçe Ülker, sahasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 100-62 yenerek 7. galibiyetini elde etti ve haftayı 3. sırada bitirdi. Bu arada 10. haftaya kadar galibiyetleri bulunmayan Casa TED Ankara Kolejliler ve Kepez Belediyesi, bu hafta rakiplerini yenerek galibiyet sevincini yaşadılar. Kepez Belediyesi, Erdemirspor’u 77-56 yenerken, Casa TED Ankara Kolejliler, sahasında Pınar Karşıyaka’yı 71-63’lük skorla geçmeyi başardı.10. haftada alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle: Beşiktaş Cola Turka - Banvit: 86-85 Fenerbahçe Ülker - Antalya Büyükşehir Belediyesi: 100-62 Kepez Belediyesi - Erdemirspor: 77-56 Efes - Türk Telekom: 80-76 OYAK Renault - Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: 80-69 Mersin Büyükşehir Belediyesi - Galatasaray Cafe Crown: 70-75 Casa TED Ankara Kolejliler Pınar Karşıyaka: 71-63 Aliağa Petkim - Darüşşafaka Cooper Tires: 92-81. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri