Çetinkaya: Panik yok

BEKO Basketbol Liginde ilk yarının son maçında Darüşşafakaya son 5 dakika boyun eğerek sahadan 85-91 mağlup ayrılan temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesinde artık tüm gözler yarın oynanacak Antalya Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına çevrildi.
Antalya’yı mağlup ederek Darüşşafaka yenilgisini unutmak isteyen oyuncular zorlu maçın hazırlıklarına dün başladı. Temsilcimiz yarın akşam hazırlıklara nokta koyarak yarın saat 16:00’yı bekleyecek. Antalya BB karşılaşmanın hazırlıklarını mutlak galibiyet parolası ile başlayan sarı-mavililerde, Darüşşafaka karşısında forma giyemeyen kaptan İbrahim Öztürk’ün katılmadığı bildirildi. Darüşşafaka maçından bir gün önce sakatlanan ve bu karşılaşmada forma giyemeyen İbrahim’in Antalya BB ile oynanacak kritik karşılaşmada da forma giyemeyeceği belirtildi. Bugün tedavi için İstanbul’a gidecek tecrübeli oyuncunun Antalya BB maçından sonra tekrar takıma döneceği kaydedildi
YÖNETİM 5 SAAT TAKIMIN DURUMUNU GÖRÜŞTÜ
Şok Darüşşafaka mağlubiyetinin ardından önceki gün bir toplantı gerçekleştiren yönetim tam 5 saat takımın durumunu masaya yatırdı.Oyuncularla birebir görüşme yapan yönetim teknik heyet ve oyuncuları uyardı, bundan sonra daha dikkatli olmalarını istedi. Toplantı sonrası takımın mevcut kadrosunun korunacağı belirtilerek, takımın bundan sonra iyi sonuçlar alması için gerekli önlemlerin alınacağı kaydedildi.
OYUNCULAR SABAHA KADAR UYUYAMADI
Seyircisi önünde ligin başından beri iyi basketbol oynayarak adından söz ettiren Üniversitesporlu oyuncuların şok Darüşşafaka maçından sonra sabaha kadar uyuyamadıkları ortaya çıktı. Oyuncuların Darüşşafaka yenilgisi sonrası ağızlarını bıçak açmazken, yerli ve yabancı oyuncuların çok üzgün oldukları belirtildi. Dünkü çalışmayı da keyifsiz geçiren oyuncuların camiaya her şeye rağmen Antalya BB maçını kazanma sözü verdikleri bildirildi.
ÇETİNKAYA: PANİĞE GEREK YOK
Üniversitespor’un aldığı kötü sonuçlardan sonra yaptığı açıklamalarla kamuoyunu rahatlatan Genel Kaptan Murat Çetinkaya, Darüşşafaka mağlubiyetinin dünyanın sonu olmadığını söyledi. Ligde 1 galibiyetli CASA Ted Kolejliler ve 3 galibiyetli Erdemir’den daha rahat bir konumda bulunduklarını ifade eden Çetinkaya, “Darüşşafaka maçında basketbolun kötü bir şakasını yaşadık. Seyircimiz önünde yenilmek bizi üzdü ama biz sadece bir maç kaybettik. Herkes rahat olsun biz sadece bir maç kaybettik. Kısıtlı bütçeyle bir şeyler yapmaya çalışan bir ekibiz. Mağlubiyetlerden sonra yıkıcı değil, yapıcı eleştirilere ihtiyacımız var. Yarınki Antalya BB maçını kazanarak bu yenilgiyi telafi edeceğiz” dedi
İLK YARIYI EFES LİDER BİTİRDİ
Beko Basketbol Ligi'nde geçen hafta sonu yapılan maçlarla tamamlanan ilk yarının lideri, üst üste 14. galibiyetini alan Efes oldu. İstanbul temsilcisi, sahasında konuk ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 69-68 yenerek üst üste 14. galibiyetini elde etti ve 29 puanla liderliğini sürdürdü.Haftanın en önemli karşılaşmalarından birinde ise Galatasaray Cafe Crown ile Türk Telekom karşı karşıya geldi. Başkent ekibi, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 92-76 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak puanını 25'e çıkardı ve haftayı 4. sırada tamamladı. Sarı-kırmızılı takım ise 3. yenilgisiyle tanışmasına karşın 27 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe Ülker ise İzmir deplasmanında Pınar Karşıyaka'yı 94-48 yenerek 11. galibiyetini elde etti ve 26 puanla 3. sırada yer aldı.
LİDER EFES, BANVİT’İ KONUK EDİYOR
Ligde, yarın oynanacak 16. haftada Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Antalya Büyükşehir Belediyesi, Efes Pilsen-Banvit, Kepez Belediyesi-Beşiktaş Cola Turka, Erdemirspor-Türk Telekom, Mersin Büyükşehir Belediyesi-OYAK Renault, Galatasaray Cafe Crown-Darüşşafaka Cooper Tires, Casa TED Ankara Kolejliler-Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka-Aliağa Petkim karşılaşmaları yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri