‘çete Kurmaktan Ve Fuhuştan' 35 Yıl Hapse Çarptırıldı, Brezilya’ya Kaçtı

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından 2007 yılında düzenlenen ‘Sonbahar’ operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra hakkında 'Örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, fuhuş yapmak, fuhuşa teşvik etmek’ iddiasıyla açılan...

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından 2007 yılında düzenlenen ‘Sonbahar’ operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra hakkında 'Örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, fuhuş yapmak, fuhuşa teşvik etmek’ iddiasıyla açılan davada 35 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren Özen’in cezası Yargıtay tarafından onandı. Cezayı sosyal paylaşım sitesindeki hesabından kamuoyu ile paylaşan Özen, Brezilya'ya sığındığını açıkladı.

Bursa polisinin fuhuş çetesi kurdukları iddiasıyla 7 yıl önce travestilere yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 16 kişi ile ilgili dava İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek ve fuhuş için yer temin etmek' suçlarından 3 bin 180 yıla kadar hapis istenen sanıklar arasında Eski Gökkuşağı Gayleri ve Travestileri Koruma Derneği Başkanı Öykü Evren Ören, kocası Mehmet Ören ile R.K., H.A., V.K., M.T., B.Ö. ve N.B. de bulunuyor. Kocası Ören ile 277 ayrı fuhuş olayına aracılık ettikleri gerekçesiyle 2 bin 240 yıla kadar hapisleri istenilen Öykü Evren Ören, 27 ay süren hapis hayatının ardından özgürlüğüne kavuşmuştu. Yapılan yargılama sonrasında mahkeme heyeti, Öykü Evren Ören ve eşi Mehmet Ören’e ‘suç işlemek için örgüt kurmak ve tehditle 10 ayrı travestiyi fuhşa zorlamak’ suçundan 35'er yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan R.K., V.K., H.Ç. A.E. Z.T., M.T., F.Y. ve H.A. ise ‘kurulan örgüte üye oldukları’ gerekçesiyle 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanıklardan F.Y., M.T., H.Ç., V.K., A.E., R.K. ve H.A.’ye ‘fuhşa teşvik etmeden ev tutmak ve para toplamak suretiyle buna yardımcı olmak’ suçundan 3'er yıl 9'ar ay hapis cezası verildi. Sanıklar, B.Ö., B.G., Ş.Y., N.B. C.İ.D. A.İ. ve Y.Ö. de delil yetersizliğinden beraat etti.

KARAR ONANINCA KARAR VERMEM GEREKİYORDU

Kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Öykü Evren Özen’in Brezilya’ya sığındığı ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından hapis cezasını yorumlayan Özen, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemde ne yazık ki insanca yaşama ve hak mücadelesi verirken hep acı çektim. Sonunda ülkemi terk etmek zorunda kaldım. 4 bin 770 yılla yargılanmama sebep oldu bu hak ve özgürlük mücadelem. Sonunda 35 yıl ceza almama karar verildi ve onaylandı. Seçim yapmam gerekiyordu. Ya bu ülkeden gidecektim ya da tutuklanıp hak arayacaktım. Ne yazık ki ülkemde artık adalet kalmadığı için tekrar dönmek üzere ülkemi terk ediyorum ama her şeye rağmen özgürlük ve hak mücadelem devam edecek. Fuhuş için çıkar amaçlı örgüt kurmakla suçlayıp 35 yıl ceza veren bu devlet, ne yazık ki genelevleri çalıştıran Manukyan'ı, 'Bu ülkede en çok bu işi layıkıyla sen yaptırdın' diyerek vergi rekortmeni diye kutlayan bu ülkenin cumhurbaşkanı. Aynı zamanda başta şehrim Bursa'nın her yerinde masaj salonlarında mutlu son varken ve çay ocaklarında konsomatris çalışırken ben bunu yaşadım. Fuhşa iten de bu toplum ve bu devlet. Bu ülke insanlara hayatta durma şansı vermiyor. Adaletin olduğu bir Türkiye, insan haklarının ve ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye diliyorum."

Öykü Özen, ilk olarak 2007 yılındaki genel seçimlerde bağımsız aday, 2011 yılında ise CHP'den milletvekili adayı olmuştu. Son olarak geçtiğimiz 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde CHP'den Osmangazi meclis üyeliğine aday olan Özen, meclise girememişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri