Cesur hukukçulara ihtiyacımız var!

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra on binlerce insanın bylock mağduru olduğunu kaydeden Av. Ali Aktaş, “Türkiye’nin cesur hukukçulara ve adalete ihtiyacı var. 11 bin 480 bylock mağduru cesur hukukçular sayesinde özgürlüklerine kavuşmuştur” dedi

Selçuk Üniversitesi Belde-i Muhayyere Öğrenci Topluluğu ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üniversite Komisyonu tarafından Süleyman Demirel 30 Ağustos Konferans Salonu’nda “Özgürlük, Ahlak, Adalet, Bylock Nedir? Bylock Zokası, Bylock Mağduriyeti, Büyük Kumpas” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Demir, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ve çok sayıda bylock mağduru katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu  Gençlik Derneği (AGD) Üniversite Komisyon Başkanı Turgut Akın, “Hakkın ve adaletin üstün tutulması için kıyamete kadar çalışacağız. Bütün mazlumların ve mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz.  Anadolu Gençlik Derneği neferleri olarak hak ve adaletten ayrılmayacağız” dedi.

ÜLKENİN ADALETE İHTİYACIVAR

Konferansa konuşmacı olarak davet edilen Av. Ali Aktaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye’nin devlet olarak büyük travma yaşadığına dikkat çekerek, hayatında FETÖ ile hiçbir zaman yan yana gelmemiş insanların bile suçlu ilan edildiğini söyledi. Türkiye’nin cesaret sahibi hukukçulara ve adalete ihtiyacı var. Türkiye’de güçlü bir yargı mekanizması yok. ABD’de Trump 7 İslam ülkesinin vatandaşına ülkeye giriş yasağı koyuyor ama ABD yargısı bu kararı red ediyor. Türkiye’de de böyle bir yargı sistemine ihtiyaç var” dedi. Bylock konusunda alttaki bürokratların üst bürokratlara berbat bilgiler verdiğini kaydeden Aktaş, “Kimse çoluk çocuk neden Bylocktan yargılanıyor diye sormuyor. Ahlak sahibi bürokratlara ihtiyacımız var. Ahlaklı bir yargıya da ihtiyaç var. Toplum olarak mağdurların yanında olamadık. İyi bir imtihan veremedik. Bu süreç çok mağduriyetler yaşattı. Mağdurlar hem yakınları hem komşuları tarafından dışlandı. Büyük travmalar yaşandı” diye konuştu.

BEYAZ YAKALI TERÖRİST UYARISI!

Bylock kumpasında insanların basit olaylar yüzünden mağdur olduğuna dikkat çeken Av. Ali Aktaş, şunları söyledi: “Çevreleriyle beraber 10 milyona yakın insan FETÖ yüzünden mağdur oldu. 70 bin kişi tutuklandı. 200 bin insan cezaevine girdi. 50 yeni cezaevi yapılıyor. Bazı cezaevlerinin kapasitesi arttırılıyor. Bütün bunlar çözüm değil. Bazı insanlar mor beyin uygulaması yüzünden bazıları wifi paylaşım yüzünden bylock indirmiş gibi görünüyor. Bu insanlar suçsuz yere aylarca hapis yattı. Bu insanların çocukları devlete karşı anarşist duygularla büyüyecek. İleride İRA gibi ETA gibi beyaz yakalı dediğimiz teröristler şehirlerde ortaya çıkacak. Bu sorunu daha aklıselim bir şekilde çözmemiz gerekiyor.”

MECZUPÇA ŞEYLER KONUŞMUŞLAR!

Konuşmasında bazı Bylock içeriklerinden de bahseden Av. Aktaş, şunları söyledi: “Bylock içeriklerinde öyle meczupça şeyler var ki; kimi rüyasında Peygamber efendimizi gördüğünü yazıyor. Kimi dağa nur indiğini. Ben savcının birine şunu dedim: ‘Yerinizde olsam bunları cezevine değil; tımarhaneye atın derim.’ Bylock konuşmalarının içeriklerinin büyük bir kısmında meczupça konuşmalar var. Tabii ki bazı konuşmalarda 2016 yazında ‘süfyan devrilecek’ gibi ifadeler de yer alıyordu. Bylock programın deşifre olmasının ardından telegram, eagle gibi programları kullanmaya başladılar. Ev ablası, ev abisi yüzünden Bylock programı indirenler bile olmuş. Örgüte sıkı bağlı olanlar Bylock’taki konuşmaların asla deşifre olmayacağını düşünüyorlardı. MİT başarılı bir çalışmayla geçmişe ait tüm mesajlaşmaları da ortaya çıkardı.”

FİİLİ BYLOCK MAĞDURLARI İYİ BİLİNMELİ

Bylock kullanıcıları arasında yeniden bir sınıflandırma yapılması gerektiğini dile getiren Av. Aktaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu yapıyı tabanı ibadet, ortası ticaret ve tepesi ihanet olarak sınıflandırmıştı. Bylock’ta da böyle bir sınıflandırma yapılmalı. Çünkü tabandaki insanların suça karışma gibi bir durumu yok. Suç içeren bir konuşma yapmamışlar. Ev ablaları ekmek alın diye mesaj yazmış veya da rüyalarını anlatmışlar. Fakat mor beyin, namaz saati uygulaması,  wifi paylaşımı gibi nedenlerden dolayı onbinlerce insan bylock mağduru oldu. 11 bin 480 Bylock mağduru özgürlüklerine kavuştu. Burada fiile bylock mağdurlarının iyi bilinmesi gerekiyor. Bu mağdurlar terör örgütü üyesi olarak kabul edildi. Sosyal medyada yapılan çalışmalarla ve gazetelerde yapılan haberlerle bylock mağdurlarının sesi duyuruldu. Böylece bir sonuç alında ve 11 bin 480 mağdur özgürlüğüne kavuştu. Daha on binlerce mağdur insan var. Bunların da mağduriyetlerinin en kısada bitirilmesi gerekiyor.”

DİNDAR İNSANLARA GÜVEN AZALDI

Türkiye’nin çok cendereli bir süreçten geçtiğinin altını çizen Aktaş, “Ülke ve millet olarak büyük travma yaşadık. Osmanlı ve Selçuklu döneminde bile yapılmayan kitlesel yargılamalar yapılıyor. Kamu güvenliğinin başındaki insan İşçi Partili bir general. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerekli bilgiler gitmiyor. Engellemeler yapılıyor. Yaşanan travma yüzünden insanlar artık dindarlara ve İslami kuruluşlara güvenmiyor. İHH gibi derneklere bağış yapılmıyor. Hain FETÖ terör örgütü büyük bir kaos planı yaptı. Bunda da kısmen başarılı oldu. Bu yapılanlar FETÖ’nün kaos planına hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

HUKUKUN KARİZMASINA İHTİYACIMIZ VAR

Bu süreçten toplumun bazı şeyleri öğrenmesi gerektiğini kaydeden Aktaş, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Toplumun cesur davranması gerektiğini öğrendik. Adalete bağlı kalınması gerektiğini öğrendik. Mağdur arkadaşlarımıza sahip çıkılması gerektiğini öğrendik. Allah rızası için birisi hata yapıyorsa ve kusuru varsa onu uyarın. Bu toplumun güçlü ve nitelikli insanlara ihtiyacı var. Nitelikli insan olmadığımız sürece bütün bunları yaşamaya mahkumuz. Adalet sistemini çok iyi tesis etmeliyiz. İslamcı aydınlar bu süreçte dik durmadı. Dindar aydınlarımızda sorunlar var. İHH, Mazlum-Der bu süreçte nerede? Dindarların iktidarında kimse bütün bu yaşananlara neden itiraz etmiyor. Şahısların değil hukukun karizmasına ihtiyaç duyulan bir sistem tesis edilmeli. İktidarıyla muhalefetiyle bu süreçte sınıfta kaldı. Özellikle dindarlar sınıfta kaldı.” Ali Aktaş’ın konuşmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi. Bazı bylock mağdurları yaşadıkları süreci anlattı. Konferansın ardından Av. Ali Aktaş,  "FETÖ'nün Kumpası Bylock Zokası" isimli kitabını imzaladı. Münzevi Kafe’de de imza günü düzenleyen Av. Ali Aktaş, akşam da AGD Konya Şubesi’nde bir konferans verdi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri