Çerçioğlu; “köy Köy Gezip Yapılan Engellemeleri Anlatacağım”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’ı ilçe ilçe, köy köy gezerek 2 yıldır hizmetlerimize karşı yapılan engellemeleri halkıma anlatacağım” dedi.Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı...

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’ı ilçe ilçe, köy köy gezerek 2 yıldır hizmetlerimize karşı yapılan engellemeleri halkıma anlatacağım” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,eski otogar yanındaki alana yapmayı planladıkları Dünya İş Merkezi projesinin Aydın Valisi tarafından engellenmeye çalışıldığını kaydederek, “Aydın’ı ilçe ilçe, köy köy gezerek 2 yıldır hizmetlerimize karşı yapılan engellemeleri halkıma anlatacağım” dedi.

Başkan Çerçioğlu, düzenlediği basın toplantısında Aydın Valisinin Danıştay 8. Dairesinin açık kararı var iken hizmeti engellemek için mahkemeye gitmesini anlayamadığını belirterek; “Çok merak ediyorum, bu yatırım niye bu kadar rahatsız etti. Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu artık Aydın Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını izleyip, koordine olup engelleme merkezi haline gelmiş. Danıştay kararı ile bu konunun masaya getirilemeyeceğini söyledi. Hizmet üreten el, engellemeye çalışan elden hayırlıdır. Mal paylaşımı ile ilgili pek çok davayı kazandığımız gibi bu davayı da kazanır bu yatırımı Aydın’a kazandırırız. Ama engel olanlar bittiğini görür mü onu bilemem” şeklinde konuştu.

DENİZLİ’DE YÜZDE 92’Sİ VERİLDİ

Aydın’ın büyükşehjr olması ile İl Özel İdarelerinin taşınır taşınmaz mallarının paylaşımında Aydın Büyükşehir Belediyesine adaletsizlik yapıldığını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Denizli’de İl Özel İdaresinin taşınır taşınmaz mallarının yüzde 92’si Büyükşehir Belediyesine verilirken , bize yüzde 2’sini verdiler. Bunların çoğu da mezarlıklar ve su depoları. Bütün bunları vatandaşımla paylaşacağım” İfadelerini kullandı.

Dünya İş Merkezinin, Adnan Menderes Bulvarındaki apartmandan bozma iş yerlerini ve trafik yükünü bitireceğini söyleyen Başkan Çerçioğlu, şirketlerin genel müdürlükleri, mimarların, mühendislerin ve iş erbaplarının, bünyesinde bankaların olduğu ve pek çok imkanı barındıran bir merkezde toplanmasının Aydın’ın ihtiyacı olduğunu kaydererek, şöyle konuştu: “Aynı zamanda Aydın halkı bu proje ile 13-14 dönümlük nefes alabileceği yeşil alan kazanacak. Ben 2019 yılında başı dik bir şekilde halkın karşısına çıkacağım. Aydın’ın mallarını savunmaya devam edeceğim. Halk beni bunun için seçti. Aydın’ın mallarının, Aydın’da kalması için mücadele etmeyen ve susan Aydın’ın vekillerine şaşıyorum. Bir vekilin en önemli görevi budur”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri