Cep telefonları 5 saniyede şarj olacak

Pil teknolojisinde devrim. Yeni grafen temelli mikro-süperkapasitör sistem sayesinde piller, 1000 kat daha hızlı şarj edilebilecek. Bu da cep telefonlarının 5 saniyede şarj olması anlamına geliyor.

Pil teknolojisinde devrim niteliğinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle cep telefonlarında yıllardan bu yana çözülemeyen pil sorunu, grafen temelli süperkapasitörler sayesinde çözüme kavuşacağı belirtiliyor.
 
Yeni mikro-süperkapasitör geliştirmek içi araştırmacılar grafen adı verilen bir atom kalınlığında, karbon levha kullandılar.
 
Araştırmacılar, yeni teknik sayesinde ucuz malzeme kullanarak bir diskin üzerinde, 30 dakikadan daha kısa bir sürede, 100 mikro-süperkapasitör üretmeyi başardıklarını dile getirdiler.
 
Los Angeles California Üniversitesi, Henry Samueli Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu profesörü Richard Kaner, enerji depolama ünitelerinin elektronik devrelere entegrasyonunun zor olduğunu, bunun da sistemin küçülmesini sınırlandırdığını söyledi.
 
Yeni mikro-süperkapasitör geliştirmek içi araştırmacılar grafen adı verilen bir atom kalınlığında, karbon levha kullandılar.
 
Araştırmalar, grafen temelli süperkapasitörler sayesinde cihazların bin kata kadar daha hızlı şarj olabileceklerini ortaya koydu. Bu da ortalama bir telefon için 5 saniyede şarj olması anlamına geliyor.
 
Mevcut teknolojide, üst üste yerleştirilen grafenler elektrot olarak iş görüyorlar. Bu ise elektrik depolanmasında verimi düşürüyor
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri