Centilmenler buluştu

Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) tarafından Karatay Belediye’sine verilen Avrupa Fair Play Spirit Ödül Töreni dün Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezinde yapıldı.

Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) tarafından Karatay Belediye’sine verilen Avrupa Fair Play Spirit Ödül Töreni dün Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezinde yapıldı. Vali Muammer Erol, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Torku Konyaspor'un yeni teknik direktörü Aykut Kocaman ile birçok spor adamının katıldığı  ödül töreninde, uzun zamandır birbirlerini görmeyen eski futbolcular ve spor adamları da biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Ödül töreninde Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptırdığı Fair Play Müzesi dolayısıyla ödülü'nü Vali Muammer Erol ve Birlik Başkanı Christian Hinterberger'in elinden aldı.

BİRLİK BAŞKANI  AKYÜREK'İ ZİYARET ETTİ

Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Christian Hinterberger Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Başkan Akyürek, spordaki fair play ruhunu her alana taşımak gerektiğini belirtirken, Hinterberger de Konya belediyelerinin fair play ruhuna katkı yapan çalışmalarının devam edeceğine inandıklarını söyledi. Karatay Belediyesi’nin Olimpiyat Parkı’nda yaptığı dünyanın ilk Fair Play Müzesi nedeniyle Sprit Ödülü’ne layık gören Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Hinterberger ve yönetimi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Avrupa Fair Play Birliği Başkanı Hinterberger ve beraberindeki heyete Konya ve spor yatırımları hakkında bilgi verdi. Karatay Belediyesi’ne verilen fair play ödülü için teşekkür eden Başkan Akyürek, “Karatay Belediyemizi de tebrik ediyoruz. Spordaki fair play ruhunu aslında her alana taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Hem spor dünyasında hem diğer alanlarda fair play ruhuna aykırı olaylar yaşanıyor. İyinin ve güzelin hakim olması için, iyi ve güzel olanın sürekli tekrarlanması, sürekli telkin edilmesi ve topluma sunulması gerekiyor. Bu ödüller, eserler, Fair Play Müzesi gibi hizmetler bunu topluma hatırlatma amacı taşıyor. Toplumsal eğitime de katkı yapmış oluyor” dedi. Başkan Akyürek, Hazreti Mevlana’nın “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır” sözlerinin fair play ruhuyla örtüştüğünü de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri