Cennetin yolu camiden geçiyor

Cennete giden yolların camilerden geçtiğini belirten Müftü Ali Akpınar, "Nüfusumuzun yüzde 60'ı cumaya gidiyor. Yani yüzde 40'ının yolu hiç camiye düşmüyor. Bu rakamlar düşündürücü. Herkes kendisini sorgulamalı" dedi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri düzenlenen açılış programıyla başladı. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programına yoğun katılım oldu. Açılış programında konuşan İl Müftüsü Ali Akpınar, camilerin önemine dikkat çekti. Camilerin insanların arınması için önemli olduğunu belirten Akpınar, "Bizim kültürümüzde her yol camiden geçiyor. Başka kültürlerde durum böyle değil. Doğarken de, ölürken de bizim için ezan okunuyor. Cami, Arapça camiasında fakülte, yüksekokul anlamına geliyor. Camiler insan yetiştiren kurumlar. Hz. Peygamberin ilk inşa ettiği bina camiydi. Anneler ve babalar bir yıl boyunca unutulur. Yılda bir gün hatırlanır. Her gün çok sayıda ağaç kesilir. Ama yılda bir 'Orman Haftası' kutlanır. Biz ise günde defalarca dualar sayesinde Allah'ı hatırlarız. Değerlerin aşındığı bu dönemde kendimizi test etmeliyiz. Kendimizi sorguya çekmeliyiz. Konya'da 3 binin üzerinde cami var. Cami sayısında ikinciyiz. Nüfusa oranladığımız zaman birinci sıraya çıkıyoruz. Camilerin kapısı herkese açık olmalı. Selçuklu Devleti döneminde her yapı ve icraat camiye göre ayarlanıyordu. Cami en üst kurumdu. Camilere gereken önem verilmeli" dedi.

HERKES KENDİSİNİ SORGULAMALI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı anketi de katılımcılarla paylaşan Müftü Akpınar, "Nüfusunun yüzde 99,2'sinin Müslüman olduğu bir toplumda camiye gitme oranları hepimizi üzüyor. Nüfusumuzun yüzde 60'ı cumaya gidiyor. Yani yüzde 40'ının yolu hiç camiye düşmüyor. Kur'an-ı Kerim okuyabilenlerin ve 5 vakit namaz kılanların oranı da yüzde 40. Rakamlar düşündürücü. Camileri cazibe merkezleri haline getiremiyorsak din görevlileri olarak kendimizi sorgulamalıyız. Bütün camiler Kabe'nin bir şubesidir. Cami kapılarının namaz vakitleri dışında kilitli kalması bizleri üzüyor. Kapılar sonuna kadar açılmalı. Cami yaptırmakla da iş bitmiyor. O camileri yaşatmak lazım. Devasa camiler yapılıyor, ama içinde cemaat yok. Şairin dediği gibi herkes için cennete giden yollar camilerden geçiyor" şeklinde konuştu.

Akpınar'ın ardından söz alan Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı da din hizmetiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ve ardından verilen konserin ardından program son buldu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri