Cengiz Karadağ: Galatasaray maçı yüzde 51 bizim

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Baş Antrenörü Cengiz Karadağ hafta sonu oynanacak Galatasaray maçı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Baş Antrenörü Cengiz Karadağ hafta sonu oynanacak Galatasaray maçı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karadağ rakiplerini ciddiye aldıkları ve saygılarını kaybetmedikleri sürece taraftarlarının da desteği ile maçı favorisi olduklarını söyledi

42 Konya Tv ekranlarında yayınlanan Merhaba Gazetesi spor muhabiri Yunus Altınbeyaz ve spor editörü Ferhat Türkoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Amatörün Sesi programının bu haftaki konuğu Torku Konya Selçuk Üniversitesi Baş Antrenörü Cengiz Karadağ oldu. Karadağ keyifli geçen programda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Sezon başında son anda Beko Basketbol Ligi'ne çıktıklarını söyleyen Karadağ, “Kadromuzu çok geç oluşturduk. Tam takım olamadan sezon başladı ve ilk olarak Beşiktaş karşısına çıktık. Ligin güçlü takımlarından birine karşı önemli bir mücadele verdik. Ancak kaybettik. 2. maçta bizim klasmanımızda sayılabilecek takımlardan Aliağa'yı evimizde ağırladık. İyi bir oyun ortaya koyduk ve kazandık” ifadelerini kullandı.

TOFAŞ MAÇI CANIMI YAKIYOR

Sezonun 3. maçında tartışmalı bir şekilde kaybettikleri Tofaş karşısına çıktıklarını söyleyen Karadağ, “Son 3 buçuk dakikasına 13 sayı farkla girdiğimiz maçı olağanüstü hakem kararları ile kaybettik. Düşündükçe bu maç canım yanıyor. Kariyerimde içimde ukte olarak kalacak maçlardan biridir Tofaş maçı. Ancak üzerinde daha fazla durmaya gerek yok. Ardından Türk Telekom'u kendi evimizde ağırladık. Türk Telekom bütçe olarak bizden 7-8 kat üstün bir takım. Ama muhteşem bir galibiyet aldık. Bu galibiyet bizim için kırılgan bir dönemde geldiği için çok iyi oldu. Ardından Banvit deplasmanına çıktık. Banvit ligin en güçlü ekiplerinden biri. Kaybettik” diye konuştu.

GAZİANTEP'E ŞANS TANIMADIK

Son olarak geçen hafta Gaziantep'i iyi bir oyunla mağlup ettiklerini hatırlatan Karadağ, “Gaziantep takımı bu zamana kadar galibiyet alamasa da aslında güçlü bir takım. Ancak evimizde iyi bir oyun ortaya koyarak çok rahat bir galibiyet aldık. Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Ardı ardına Galatasaray, Fenerbahçe ve Karşıyaka ile karşılaşacağız. Bu maçlar bize kim olduğumuzu gösterecek.” dedi.

GALATASARAYI YENEBİLİRİZ

Cumartesi günü kendi sahalarında karşılaşacakları Galatasaray Liv Hospital maçına da değinen Karadağ, “ Galatasaray takımı büyük sakatlık problemleri yaşamasına rağmen halen ligin en kaliteli kadrosuna sahip takım. Öncelikle rakibimize saygı duyacağız. Ligin en güçlü ekibi ile oynuyoruz ve bunun bilincinde olmak zorundayız. Her ne kadar sorunlu bir süreçten geçseler de her takımı her yerde yenebilecek güçleri var. Ancak biz maçı ciddiye alır ve rakibimize saygı duyarsak büyük ihtimalle maçı kazanabiliriz” ifadelerini kullandı.

YERLİ OYUNCU TAKVİYESİNE İHTİYAÇ VAR

Yeni transfer Tomas Delininkaitis'in çok önemli bir oyuncu olduğunu söyleyen Karadağ, “Çok önemli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Yönetimimiz maddi anlamda çok büyük fedakarlık yaptı. Gerçekten büyük bir işe imza atıldı. Bu oyuncunun da takıma katılması ile birlikte rotasyon problemimizi aşmış olacağız. Ancak yerli rotasyonunda çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Yerli oyuncu takviyesi şart” diye konuştu.

TAKIMA SAHİP ÇIKILSIN

Konya'nın bu takıma sahip çıkması gerektiğini belirten Karadağ, “İyi bir hava yakaladık. Daha önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Bu işler sadece Torku ile, Atiker ile olacak işler değil. Şehrin ileri gelenleri, iş adamları bu takıma, yönetimine sahip çıkmalı” dedi.

TARAFTARA ÇAĞRI

Cumartesi günü Galatasaray ile çok önemli bir maç çıkacaklarını hatırlatan Karadağ, “Bu maçta en önemli görev taraftarımızın. Bütün taraftarımızı o gün Torku Arena'ya bekliyoruz. Sadece Selçuk Üniversitesi öğrencileri ile sınırlı kalmasın. Çağrım özellikle Konya halkına. Bu takım sizlerin. Bu takım sadece Selçuk Üniversitesi'nin takımı değil. Galatasaray maçında sizlere ihtiyacımız olacak” ifadelerini kullandı.

YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri