Cengiz Döner'in ünü sınırları aştı

Kulu'nun göbeğinde uzun yıllardan beri hizmet veren Cengiz Döner'in ünü sınırları aştı.

Kulu'nun göbeğinde uzun yıllardan beri hizmet veren Cengiz Döner'in ünü sınırları aştı. Başta İsveç olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde ismi ve dönerinin lezzeti biliniyor. Dönerci, Kulu'da oturanların yanı sıra ilçeye gelen gurbetçilerin de uğrak adresi oldu. Meşhur dönercinin, eti lezzeti nedeniyle kısa süre içerisinde tükeniyor. Lezzetli olması sebebiyle tercih edilen Cengiz Döner'de tabakla servis yok. Döner ekmek arasında servis ediliyor. İlçe halkı artık Cengiz Döner ile övünüyor. İlçe halkı yemekli misafirlerini bu mekana götüryor. Yolu ilçeye düşen ünlüler de dönerin tadına bakıyor. Orada bir kez döner yiyen o lezzeti unutmuyor.  Birçok kişi ilçeye gidecek olanlara "Mutlaka orada döner yiyin" diyor.

ÖNEMLİ BİR LEZZET DURAĞI OLDU

Cengiz Döner, resmen bu güzergahta seyahat eden lezzet avcılarının fenomeni oldu. Daha önce dönerin tadına bakanlar mekana uğramadan ve lezzetli dönerini yemeden gitmiyor. İlk kez mekanda döner yiyen Muzaffer Güngör isimli vatandaş, "Ben daha önce böyle lezzetli bir döner yemedim. Yarım ekmeği et dönerle dolduruyorlar. Etin tazeliğini kokusundan ve tadından anlıyoruz. Arkadaşların tavsiyesi üzerine Ankara'ya giderken uğradık. Arkadaşların bahsettikleri kadar varmış. Ünlü bir dönerci. Herkes bahsediyordu. Biz de merak ettik dönerinden tatmaya geldik. Memnun şekilde ilçeden ayrılacağız" sözlerini kullandı.  

KIŞIN 350, YAZIN 500 KİLO DÖNER TAKIYOR

Mekan sahibi Cengiz Usta, "Etleri kendim özenle seçiyorum. Ankara, Konya ve Aksaray'dan müşterimiz var. Kışın 350, yazın ise 500 kilogramlık döner takıyorum. Yazın her gün dönerimizi yemeye gelen gurbetçiler var. Konya ve Ankara'dan birçok kişi bayilik istedi. Bayilik fikrine sıcak bakmıyorum. Çok para kazanmak gibi bir derdim yok. Dönerimizin namı yayıldı. Kulu'ya uğrayanlar mutlaka Cengiz Döner'e uğruyor" diye konuştu.

KERİM ATICI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri