Cenaze evlerine etliekmek ikramı

Meram ilçesi sınırları içerisinde yaşamını yitiren vatandaşların ailelerini düşünen Meram Belediyesi, uzak yakın demeden tüm taziye evlerine etliekmek ve ayran gönderiyor.

Meram'ın 115 mahallesine taziye evlerine gönderilen etliekmekler ile hem sosyal bağların kuvvetlenmesi, hem de geleneklerimizin yaşatılması hedefleniyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen projenin uygulayıcılarından Kamacı Etliekmek Sahibi Hakan Kamacı, proje hakkında bilgi verdi.

ÜCRA MAHALLELERE KADAR GİDİLİYOR

Günde 4-10 cenaze evine etliekmek hazırladıklarını ve kapılarına kadar teslim ettiklerini ifade eden Kamacı, “İlçe genelinde organize edilen bu proje halkımız tarafından beğeni ile karşılanıyor. Vefat edenler Meram Belediyemiz tarafından takip edilerek ilçede ikamet edenlerden bize listeler geliyor. Cenazesi ile, misafiri ile uğraşan taziye evi sahiplerine 30 etliekmek 30 ayran götürüyoruz” dedi.

Projenin Meram Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından da desteklendiğini hatırlatan Kamacı, şöyle konuştu: “Halkımız zor gününde kendisine uzatılan yardım elini, dua ile karşılıyor. Çok olumlu tepkiler aldık. Vatandaş dua ediyor, biz de bu duadan nasipleniyoruz diye ümit ediyoruz. Kapıda ikramı görüp ağlayanlar bile oldu. En ücra mahallelere kadar gidiyoruz. Mesela yakın zamanda Kaşınhanı'nda bir cenaze evine, İnlice'ye Meram Belediyemizin taziye ikramlarını ulaştırdık.”

HİZMETTEN MUTLULUK DUYUYORUZ

İlçe genelinde projenin 3-4 etliekmek fırını tarafından uygulamasının yapıldığını söyleyen Kamacı, “Belediyemizin bu projesinde uygulayıcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Belediyemizle yaptığımız anlaşma gereği standartların üzerinde etliekmek hazırlayıp en kısa sürede taziye evine ulaştırıyoruz. Halkımıza hizmette bizim de bir parmağımızın olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

HALİD ŞEN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri