Cemil Çiçek TBMM Başkanı oldu

12 Haziran seçimleri sonrasında yenilenen Meclis, yemin krizinin gölgesinde 25'inci başkanını seçti. Cemil Çiçek, üçüncü turda 322 oyla Başkan seçildi

AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek TBMM Başkanlığına seçildi.

Geçici TBMM Başkanı Oktay Ekşi başkanlığında toplanan Genel Kurul'daki seçimin üçüncü turunda katılan 375 milletvekilinden 322'sinin oyunu alan Çiçek, TBMM Başkanı seçildi.

Adaylardan MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay'ın 50 oy aldığı bu turda 3 da geçersiz sayıldı.

Geçici TBMM Başkanı Oktay Ekşi, üçüncü oylamada, adaylardan birinin Anayasanın öngördüğü üye salt çoğunluğunun oyunu aldığını ifade etti. Ekşi, TBMM Başkanlığına seçilen Cemil Çiçek'i kutlayarak, teşekkür konuşması için kürsüye davet etti.

CEMİL ÇİÇEK'İN ÖZGEÇMİŞİ

Cemil Çiçek, 15 Kasım 1946'da Yozgat'ta doğdu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Çiçek, 10 yıl serbest avukatlık yaptı, daha sonra Yozgat Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Anavatan Partisi'nin kurucu üyesi olan Çiçek, 18. Dönem Yozgat; 20, 21, 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Çiçek, 46, 47 ve 53. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 58 ve 59. Hükümetlerde Adalet Bakanlığı yaptı. Çiçek, 60. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına getirildi, hükümet sözcülüğünü üstlendi.

24. Dönemde AK Parti Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye giren Çiçek, İngilizce ve Fransızca biliyor. Çiçek, evli ve 3 çocuk babası.

Cemil Çiçek, TBMM Başkanlığını üstlenen 25. isim oldu.

ÇİÇEK'İN İLK SÖZLERİ

Sorunların kökeninde anayasa sorunu vardır. Yeni anayasa yapımı için Meclis'imiz önceliğimizdir. Kürt sorunu önemli bir sorunumuzdur. Bu öncelikli sorunlarımızdan biridir. PKK ve terör örgütü yine öncelikli sorunumuzdur. Sorunların meşt-ru çözüm alanı Meclis'tir. Bana verdiğiniz bu vazife için teşekkür ederim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri