Çematem Bursa Açılıyor

Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), Bursa’da Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılıyor. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, birliğin kuruluşunun 2. yıl dönümü...

Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), Bursa’da Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılıyor.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, birliğin kuruluşunun 2. yıl dönümü sebebiyle Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde basın toplantısı düzenledi. Birliğin kuruluşundan bu yana yapılan çalışmaları anlatan Op. Dr. Baştuğ, yeni yapılan hastanelerle ve mevcut hastanelerdeki kapasitenin iyileştirilmesi ile yoğun bakım, acil, ameliyatlar gibi her alanda önemli başarılar elde edildiğini kaydetti.

Bursa’nın, sağlık hizmetleri memnuniyet düzeyi bakımından yüzde 77,3 ile Türkiye’de ilk sırada yer aldığını dile getiren Baştuğ, hastane yatak sayısı açısından Ankara’dan sonra ikinci sırada olduklarını ifade etti. Baştuğ, nitelikli yatak durumunun 2 yıl içinde yüzde 32,45 arttığını vurguladı. Yoğun bakım yatak sayısı hakkında bilgi veren Baştuğ, 10 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayısının 1,73 ile Ankara’dan sonra ikinci sırada geldiğini kaydetti. Baştuğ, şehirde 2012 yılında 389 yoğun bakım yatağı bulunurken, bu oranın 2014 yılında 475’e yükseldiğini belirtti.

Acil muayene oranı bakımından da Mersin’in ardından ikinci sırada bulunduklarını belirten Baştuğ, poliklinik sayısının da yüzde 11 artış sağladıklarını söyledi. Ameliyat oranlarını 210 binden 217 bine yükseldiğini anlatan Baştuğ, toplantının ardından yeni hizmete giren Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni basına tanıttı.

Op. Dr. Yavuz Baştuğ, hastane bünyesinde bulunan ÇEMATEM’in 24 Kasım’da yataklı hizmetine başlayacağı müjdesini verdi. Baştuğ, şunları dile getirdi: “Daha önce personel lojmanlarını olan bu bölümü bir değişiklik yaparak ÇAMATEM olarak kullanıyoruz. Bir diğer lojmanı ise toplum ruh sağlığı merkezine çevirdik. Şu anda ayakta bakıma başlandı. 16 tane psikiyatri uzmanımız da burada hizmet verecek. Hizmet verecek olan arkadaşlarımız yönetmelik gereği yakın dövüş eğitimleri de aldı. 15 yatak kapasiteli ve çocukların kendilerine zarar vermemesi için bütün önlemlerin alındığı hastanemizde 24 saat güvenlik kameralarıyla çocukların hareketleri takip edilecek. Ailelerin onayı alındıktan sonra çocuklarımız 2 ay boyunca burada hizmet verilecek.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri