Cemaattin yatırımları engelleniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrılar yerini buluyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da yüzlerce işadamı, öğrenci ve memur Gülen Cemaati ile yollarını ayırıyor. Cemaatin yeni yatırımları ise kamu engeline takılıyor

Cemaate yönelik eleştirilerini sürdüren AK Parti milletvekilleri ve sözcüleri, her platformda, "Cemaat yapılanmasının kökünü kazıyacağız" şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Bu ifadeler karşılık buluyor. İşadamları, öğrenciler ve memurlar, 'iş bulamam veya işten atılırım' kaygısıyla cemaatle bütün ilişkisini kesmeye başladı. Gülen Cemaati'ne ait çok sayıda okul, dershane ve yurt bu yıl boş kaldı. Geçen yıl da yüzlerce öğrenci Gülen Cemaati'ne ait yurtlardan ayrılmıştı. Bu yıl da cemaatin yurtlarına, okullarına ve dershanelerine kayıt yaptıranların sayısında ciddi bir düşüş var. Hükümet ile Gülen Cemaati arasında son dönemde yaşanan gerilim, cemaat evinde, okulunda ve yurdunda kalan öğrenci velilerini rahatsız ediyor. Cemaat-Hükümet kavgasından Mevlana Üniversitesi, Sabah Dershaneleri ve Zaman Gazetesi de nasibini aldı.

YENİ YATIRIMLAR ENGELLENİYOR

Cemaatin yeni yatırımları da kamu kurumları tarafından bir bir engelleniyor. Ülke genelinde olduğu gibi Konya'da da yeni okul ve yurt yatırımları kamu engeline takılıyor. Cemaatin kurumlarından ayrılan öğrenciler, "Türkiye ve dünyanın dört bir tarafında evleri ve yurtları olan cemaatin, buralarda kalan binlerce öğrencisi bulunuyor. Son aylarda yaşanan Hükümet-Cemaat arasındaki gerilim söz konusu yerlerde kalan öğrencilerin yanı sıra velileri de rahatsız ediyor. Her öğrenci gelecekte iş bulmak ister. Buradan mezun olduğumda kimse bize iş vermez. Bu nedenle üniversiteyle yada dershaneyle ilişkimizi kesiyoruz. Cemaatten büyük bir kaçış var. Herkesi fişleme kaygısı sardı. Memurlar sürgün edilirim, işadamları ve öğrenciler 'iş bulamam' diye endişe ediyor. Cemaat ile ilişkisini kesen veliler, çocuklarını yerleştirmek için yurt arayışına girdiler. Yeni kayıt döneminde gruba ait kurumlar boş kaldı. Öğrenciler devlet ve özel yurtlara yöneldi" dedi.

BAŞKANLAR OĞULLARINI OKULDAN ALDI

Cemaatten kaçış tüm hızıyla sürüyor. Edinilen bilgilere göre Konya'da bazı belediye başkanları da çocuklarını cemaatin okullarından ve dershanelerinden aldı. "Hükümet ile cemaat arasındaki kavganın önümüzdeki süreçte daha da büyümesi bekleniyor" diyen bir akademisyen de, "17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından başlayan kavga kaldığı yerden devam ediyor. Eskiden cemaat mensubuyum diyenin işleri iyi giderdi. Şimdi cemaatten olmayanın işleri iyi gidiyor. Devir değişti. Cemaatten kaçış var. Belediyeler ve Hükümet yanlıları cemaatin gazetesini almayı bıraktı. Bazı personellerin görev yerleri değişti. Üniversitelerde de aynı durum söz konusu. Cemaatin kurumları rağbet görmüyor. İnsanlar tedirgin. Yatırımlar engelleniyor. Akademisyenler de yol ayrımında. Emniyette de aynı durum söz konusu. Herkes yollarını ayırıyor. Bu kavgadan alttakiler zarar görüyor. Hiçbirşey artık eskisi gibi olmayacak" diye konuştu.

VATANDAŞ KORKUTULUYOR

Konuyla ilgili cemaatin bir eğitim kurumundan şu açıklamalar yapıldı: "Bizler eğitimciyiz. Gençlere eğitim veriyoruz. Eğitim kurumları bilimsel yuvalardır. Dolayısıyla kurumlarımıza karşı bir algı operasyonu yapılıyor. İnsanlar korkutuluyor. Yeni dönemde kurumlarımız kayıt almaya başladı. Korkutma kısmi olarak etkili oldu. Cemaate karşı bir kampanya yürütülüyor. Hükümet, medyası ve devlet eli ile cemaatin önünü kesmeye çalışıyor. Yeni yurt ve okul yatırımları engellenmek isteniyor."

KERİM ATICI

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri