Cemaat-i İslami Erbakan'ı özlüyor!

Bangladeş Cemaati İslami Başkan Yardımcısı Musleh Farabi, aylar öncesinden "Erbakan bu ümmetin en büyük lideriydi. Mazlum ülkelere vizyon verdi" derken adeta bugünlerin resmini çekiyordu.

Geçtiğimiz aylarda Saadet Partisi’nin Ankara’da düzenlediği Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sempozyumunda konuşan Bangladeş Cemaati İslami Başkan Yardımcısı Musleh Farabi ülkesinde yaşanan sıkıntıları şu şekilde ifade etmişti: “Erbakan ümmetin en büyük lideriydi. Biz onu koşarken görüyorduk, Kıbrıs’taki Müslümanlara nasıl yardım ettiğini görüyorduk. Tüm dünya müslümanlarını sevdi. Kendisi gençlere, mazlum ülkelere vizyon verdi. Bizler Bangladeş halkı olarak Erbakan’ı özlüyoruz.” Kafası kopartılmış horoz misali sağa sola savrulan İslam Dünyası’nın başsız kalmış bu hali içimizi kanatıyor… Katliamların, işgallerin son bulması için Müslümanların elindeki tek silah ise dua…

Samet Paçacı-İstanbul

Bangladeş’te Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla’nın şehit edilmesinin ardından ülke genelinde Cemaat-i İslami üyeleri tepkilerini göstermeye başladı. Başkent Dakka başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazları kılındı. İdamı protesto için sokaklara dökülen Cemaat-i İslamı mensupları güvenlik güçleri ile karşı karşıya geldi. Protestoların sonlandırılması için sert şekilde müdahale eden güvenlik güçleri onlarca Cemaat-i İslami üyesini şehit etti.

Güvenlik Güçleri Müdahalelerini Sertleştiriyor

Abdulkadir Molla’nın idam edilişini protesto etmek için meydanlara inen halka karşı sert müdahale uyguluyorlar. Cuma namazı sonrası ve cenaze sonrası toplanan kalabalığı dağıtmak üzere silah kullanan güvenlik güçleri, Cemaat-i İslam Partisi üyelerini şehit etti. Güvenlik güçlerinin sert baskısına rağmen ülke yönetimine yakın medya organları, Cemaat-i İslamiyye üyelerinin kamu mallarına zarar verdiğini ve iç ayaklanma çıkarmaya yönelik faaliyette bulunduklarına dair yalan haber kampanyalarını yapıyorlar. Bangladeş basının yayınladığı şiddet haberlerine Cemaati İslami Partisinden yalanlama geldi. Cemaati İslami, Bangladeş’te hükümete bağlı olmayan hiçbir yayın organının bulunmadığını ve bütün haberlerin taraflı bir şekilde yapıldığını duyurdu.

İslam Bu Ülkeye Hakim Olacaktır

Milli Gazete'de yer alan habere göre; Cemaat-i İslami liderlerinden Makbul Ahmed, ülke yönetiminin İslami partileri saf dışı bırakmak için yıldırma politikalarını öne sürdüğünü söylerken Abdulkadir Molla’nın şehit edilişini de şu anlamlı sözlerle ifade etti: “Halk, Molla’nın kanına bulanmış Bangladeş’e İslam’ı yerleştirecektir. Vahşi rejim ülke içinden ve dünyadan yükselen tüm tepkileri görmezden gelerek Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla’yı insanlık dışı bir yöntemle katletmiştir. Hükümetin bu planlı cinayetini lanetliyor ve bu alçaklıktan duyduğum derin üzüntüyü bildiriyorum. Bu cinayetle hükümet kendi sonunu davet etmiştir. Abdulkadir Molla’nın mübarek her damla kanı bu cinayetin failleri için lanet teşkil edecektir. Çöküşleri ve nihai felaketleri yakındır. Halkımız çok yakında onların zevaline şahitlik edecektir.

Cemaati İslamiye, Erbakan’ı özlüyor!

Geçtiğimiz aylarda Saadet Partimizin Ankara’da düzenlediği Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sempozyumunda konuşan Bangladeş Cemaati İslami Başkan Yardımcısı Musleh Farabi ülkesinde yaşanan sıkıntıları şu şekilde ifade etmişti: “Erbakan ümmetin en büyük lideriydi. Biz onu koşarken görüyorduk, Kıbrıs’taki Müslümanlara nasıl yardım ettiğini görüyorduk. Tüm dünya müslümanlarını sevdi. Kendisi gençlere, mazlum ülkelere vizyon verdi. Bizler Bangladeş halkı olarak Erbakan’ı özlüyoruz. Bangladeş’in durumu içler acısı, savaş her yerde devam ediyor 30 eyalette insanlar ölüyor işte biz tam bu zamanda Erbakan’ı özlüyoruz. Son iki haftada bin kişi yaralandı, belki böyle birşey gördünüz mü? Müslüman askerler, Müslümanları öldürüyor. Necmettin Erbakan’ın en yakın arkadaşı Gulam Azam idam edilmek isteniyor. Tüm Müslüman ülkelere sesleniyorum ülkelerinizde medyayı harekete geçirin, Allah en kısa zamanda üzerimizdeki bu zulmü kaldırır üzerimizden.” ifadelerini kullandı.

İdam Kararlarının Devamı Gelebilir

Şehadet şerbetini içerek Rabbi ile buluşan Abdulkadir Molla’dan sonra gözler cezaevindeki Cemaat-i İslamiye’ye mensup tutuklulara çevrildi. Geçen aylarda İslam dünyasının gündemine gelen Cemaati İslami Partisinin 91 yaşındaki lideri hala cezaevinde tutuluyor.

Ülke içerisindeki haberlere göre Cemaat-i İslamiyenin tutuklu Genel Başkan Yardımcısı Allama Hossain Sayeede, gelecek yıl ocak ayının içerisinde idam edileceği bilgileri yer alıyor. Hossain Sayeede, daha önce avukatı ile görüştüğünde şehadete her an olduğunu dair şunları söylemişti: ‘’Her zaman olduğu gibi bu zalim hükümetin de sonu gelecektir. Ben şehadeti ilâhi bir nimet olarak görüyorum ve bunun için özlem duyuyorum. Bu dünya Firavunlara kalmadı ve Allah’a inananlar insanlar Firavunları yok etti. Bu vahşi ve katil hükümette aynı şekilde yok olacaktır.’’ Şehadet şerbetini içmesine muhtemel kişilerden birisi de Cemaati islami Partisinin Genel Sekreteri 66 yaşındaki Ali Ahsan Muhammad Muzahid. Muhammed Muzahid, 1971 yılında birleşik Pakistan’ı destekleyenler arasında olan öğrenci lideriydi. Aynı zamanda 2001-2006 yılında gelen Bangladeş Milliyetçi Partisi liderliğindeki hükümette Sosyal Refah Bakanı olmuştu. Yine idam kararları verilmesi beklenenler arasında Muhammad Kmaruzzaman ve Chowdhury Moeen Uddin bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri