Cem Özdemir, Merkel'le Koalisyonu İmkansız Görmüyor

Almanya'da geçtiğimiz cuma günü Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile ilk koalisyon görüşmesini gerçekleştiren Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri (CDU/CSU), bu hafta Yeşillerle masaya oturacak.

Almanya'da geçtiğimiz cuma günü Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile ilk koalisyon görüşmesini gerçekleştiren Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri (CDU/CSU), bu hafta Yeşillerle masaya oturacak. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, “siyah-yeşil” bir koalisyon hükümetinin kurulmasına imkânsız gözüyle bakmıyor.

Federal seçimlerin galibi CDU/CSU ile perşembe günü ilk görüşmesini gerçekleştirecek olan Yeşiller, seçimlerde aradığını bulamasa da, “siyah-yeşil” koalisyondan ümitli.

Bu yönde sinyal veren partinin eş başkanı Cem Özdemir, “Birçok kişiye ekonomi ve ekolojinin Birlik Partileri ve Yeşillerle birleşmesi cazip gelecektir.” ifadelerini kullandı.

“YEŞİLLER İLE GÖRÜŞMELERİN UCU AÇIK”

CDU her ne kadar SPD’ye daha yakın gözükse de, CDU Genel Sekreteri Hermann Gröhe, “Siyah-Yeşil” hükümetin söz konusu olabileceğinden bahsetti. Gröhe, “Yeşillerle görüşmelerin ucu açık.Parti, seçimden sonra içerik ve personel konularında yeni döneme girdi. Bu da bize müzakere imkânı tanıyor.” açıklamalarında bulundu.

CDU/CSU seçimlerde yüzde 41,5 oy toplarken, Yeşiller yüzde 8,4 oy elde etmişti.

'VERGİ ARTIŞI AMAÇ DEĞİL ARAÇ'

CDU/CSU ile SPD’nin yaptığı ilk koalisyon görüşmesinde en çok tartışılan konularından biri vergi artışı oldu.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Birlik Partileri tarafından reddedilen ve kendi partisi tarafından seçimlerde talep edilen vergi artışının amaç değil araç olduğunu kaydetti.

Diğer yandan Sosyal Demokratların Genel Sekreteri Andrea Nahles, CDU ile Yeşillerin ciddi görüşmeler yapacağına inandığını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri