Cem Özdemir: 22 Eylül’de Seçme Hakkı Olanlar Sandığa Gitmeli

Almanya'da Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, World Media Güney Almanya Haber Merkezi’ni ziyaret etti.

Almanya'da Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, World Media Güney Almanya Haber Merkezi’ni ziyaret etti. Baden-Württemberg Eyaleti’nde Stuttgart I. Bölge’den direkt aday olan Özdemir, 22 Eylül’de seçme hakkı olan Türklerden mutlaka sandığa gitmelerini istedi.

2009 yılındaki genel seçimlerde çok az bir oy farkla milletvekili seçilemeyen Özdemir, bu seçimlerde partisinin ve kendisinin başarılı olacağına inandığını söyledi. World Media Group AG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Altaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette Cem Özdemir, seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Yoğun bir tempoda geçen seçim çalışmalarından dolayı son iki haftayı seçim bölgesi olan Stuttgart’ta geçirdiğini ifade eden Özdemir, Hıristiyan Demokratların (CDU) kalesi olarak da kabul edilen Stuttgart’tan direkt olarak ilk defa Berlin’e gitmeyi hedeflediğini söyledi ve bu konuda Türk seçmenlerin desteğinin önemine işaret etti.

Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti'nin koalisyon hükümeti ile idare edilen Baden-Württemberg’de federal seçimler için seçim çalışmalarında sosyal demokratlarla olan ilişkilere de değinen Özdemir, bu konuda olumlu örnekler verdi.Yeşiller Partisi’ne olan ilginin arttığına değinen Özdemir, Almanya’nın genç ve kadın üye bakımından en önde gelen partisi olduklarını kaydetti.

Kendi başkanlığı döneminde üye bakımından federal hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Parti'yi geçtiklerine dikkat çeken Özdemir, bu hususun önemli olduğunu belirtti.

CDU’nun birçok bölgede yerel idarelerde kayıplar yaşadığını hatırlatan Özdemir, CDU’nun mevcut popülerliğinin Başbakan ve Parti Başkanı Angela Merkel’den kaynaklandığını vurguladı. Baden-Württemberg’de Yeşillerin yükselişi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özdemir, Yeşiller’in bu bölgedeki seçim neticesinin federal düzeydeki durumunun da bir göstergesi olabileceğini ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri