Çelik'in Bayram Mesajında Taşeron Sorunu Çözümü Ve Toplu Sözleşme Vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yayımladığı Ramazan Bayramı mesajındaw yaklaşık yüz bin sözleşmeli çalışana kadro verilmesi ve kamuda görev yapan işçilerin toplu sözleşmesinin çalışanların memnuniyeti ile sonuçlanmasının bu bayramı daha da.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yayımladığı Ramazan Bayramı mesajındaw yaklaşık yüz bin sözleşmeli çalışana kadro verilmesi ve kamuda görev yapan işçilerin toplu sözleşmesinin çalışanların memnuniyeti ile sonuçlanmasının bu bayramı daha da anlamlı hale getirdiğini belirterek, "Önümüzdeki dönem de başta taşeron sorununun çözümü, görüşmelerini başlattığımız memur toplu sözleşmelerinin en üst memnuniyet seviyesinde imzalanması ve çalışma hayatının diğer çalışmalarını sizlerle birlikte devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sizlerle birlikte bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar kardeşlik ve hoşgörü duygularının her yanı sardığı, küslüklerin sona erdiği, özlemlerin ve hasretlerin giderildiği mukaddes günlerdir. Ülkemizde bu bayramda yine, sevgi ve saygının arttığı, dargınlıkların unutulduğu, kardeşçe kucaklaşmaların yaşandığı, milletimizin kuvvetle birbirine sarılıp kenetlendiği güzel bir bayram yaşayacağız.”



Birlikte görev ve sorumluluklarıyla ilgili çok önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

“Bu dönem içinde, çalışma hayatı ile ilgili olarak; memurlara toplu sözleşme hakkı tanıyan yasa, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu, İntibak Yasası, Sosyal Güvenlik Yasası, Kamu Personeli ile ilgili toplumumuzu rahatlatan çok önemli düzenlemeleri birlikte hayata geçirdik. Yaklaşık yüz bin sözleşmeli çalışanımıza kadro verilmesi, Kamuda görev yapan işçilerimizin toplu sözleşmelerinin çalışanlarımızın memnuniyeti ile sonuçlanması da bu bayramı bizim için daha da anlamlı hale getirmiştir.

Önümüzdeki dönem de başta taşeron sorununun çözümü, görüşmelerini başlattığımız memur toplu sözleşmelerinin en üst memnuniyet seviyesinde imzalanması ve çalışma hayatının diğer çalışmalarını sizlerle birlikte devam ettireceğiz. Bakanlığımızın görev alanına giren konularda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, takdire şayan üstün gayret ve çabaları göstereceğinizden hiç kuşkum yoktur. Bu düşüncelerle, Mübarek Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, başta aileniz olmak üzere daha nice sağlıklı ve mutlu bayramlara sevdiklerinizle birlikte kavuşmanızı diliyorum.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri