Çelik: Ysk’nin Bakanlarla İlgili Kararı Doğru Ve İsabetli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevinden istifa etmesine gerek olmadığı yönündeki kararının isabetli ve doğru bulduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevinden istifa etmesine gerek olmadığı yönündeki kararının isabetli ve doğru bulduğunu söyledi. Bazı açılış ve törenlere katılmak üzere geldiği Gaziantep’te bulunan Çelik, YSK’nin kararını değerlendirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Çelik, açıklamasında, “Bana da kalırsa bakanların istifa etmemesi doğru olandır. Şimdi diyelim ki A bakanımız bir ile gitti, orada da belediye başkanı var. Mevcut belediye başkanı da aday. Şimdi eğer o bazı imkanlara sahiptir, haksız rekabet olacak gibi bir endişeden söz ediliyorsa zaten o bütün belediyenin nimetlerine, imkanlarına sahiptir. Haksız rekabet olacaksa onun da belediye başkanlığından istifa etmesi lazım. Böyle bir şey söz konusu değil. Bakanlar, milletvekilliği genel seçimine giderken bakan olarak gidiyorlar.” dedi. Kendisinin daha önce iki seçime bakan olarak girdiğini ve istifa etmediğini hatırlatarak, “Genel seçime bakan olarak giriliyor da niçin mahalli seçime bakan olarak girilemez? Dolayısıyla ben, YSK’nın aldığı bu kararın hem doğru hem isabetli olduğunu düşünüyorum. Tabii Sayın Başbakan bu konuda nasıl karar verecek, tavır alacak, bunu bilemem. O kendi takdiridir ama bireysel fikrimi soruyorsanız, YSK’nın aldığı kararı doğru buluyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri