Çelik: Saddam'ın Yaptığını Şimdi Esad Yaptı (1)

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Halepçe’de Saddam Hüseyin’in yaptığını şimdi Esad yaptı.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Halepçe’de Saddam Hüseyin’in yaptığını şimdi Esad yaptı." dedi.

        Hüseyin Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını belirterek, "Halepçe'de Saddam Hüseyin’in yaptığını şimdi Esad yaptı. Hayatını kaybedenlerin vebalinde şüphesiz bu saldırıyı gerçekleştiren, emrini veren, buna rıza gösteren, finansal siyasi destek sağlayan ve tüm bu olup bitenlere karşı sempatisi olan devletlerin de organizasyonların da vebali vardır. BM Güvenlik Konseyi ne işe yarar diye soramadan edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Çelik, Esad’a sempati duyan siyasilerin olup bitenden ders çıkarması gerektiğini ifade ederek, "Şu anda adres saptırma peşindeler. Ama eninde sonunda tüm belgeleri ile bunlar ortaya konacaktır." dedi.

        DARBEYE DARBE DİYEMEYENLERE HÜSNÜ MÜBAREK, MÜBAREK OLSUN"

        Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in serbest bırakılmasını da değerlendiren Çelik, "Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı cezaevinde ama çağdaş bir firavun olan ve ülkesini hakim güçlerin arzusunda inim inim inleten, barışçıl gösteri yapanları katleden Mübarek tahliye ediliyor. Mısır’daki darbeye darbe diyemeyenlere Hüsnü Mübarek, mübarek olsun. İnsanlık vicdanı bir kez daha kanadı. Adalet duygusu bir kez daha yara aldı. Silah adalette hükmetti." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri