Çelik: Kaybedecek Bir Şeyi Kalmayan İnsanların Ne Yapacağını Kestirmek Güç

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mısır'da bir an önce vahşetin bitmesi ve insanların önüne sandık konulması gerektiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mısır'da bir an önce vahşetin bitmesi ve insanların önüne sandık konulması gerektiğini belirtti. Çelik, "Bir yere kadar baskıyı yaparsınız ama daha sonra kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış insanların ne gibi yollara başvuracağını tahmin etmek güçleşir. O daha büyük kayıplar getirir." dedi.

        Bakan Çelik, Bursa Valiliği'ne yeni atanan Münir Karaloğlu'na Heykel Valilik binasında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Karaloğlu'nun Van'ın yeniden inşasında çok önemli başarılara imza attığını hatırlatan Bakan Çelik, Karaloğlu'nun tecrübelerini Bursa'ya aktaracağını ve Bursalıların bu anlamda şanslı olduğunu kaydetti. Çelik, Bursa için yapılacak projelere her zaman katkı koymaya hazır olduğunu ifade etti.

        "BU VAHŞET, YENİ HUZURSUZLUKLARIN KAYNAĞI OLUR"

        Bir gazetecinin Mısır'da devam eden olaylarla ilgili düşüncesini sorması üzerine Bakan Çelik, şunları dile getirdi: "Bunun tanımlaması vahşet olarak yapılıyor. Bunun bitmesi noktasında Türkiye'nin hükümetimizin, Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tavır en doğru tavırdır. Bu vahşetin bitmesi gerekiyor. aksi halde bu Mısır ile sınırla kalacak bir tablo değil. Masum insanlar hayatlarını kaybediyor. Bölgede, Ortadoğu'da yeni huzursuzlukların, bu vahşet kaynağı olabilir. Dolayısıyla aklı selimin hakim olmasını temenni etmek bizim görevimiz."

        "DAHA BÜYÜK KAYIPLAR GETİRİR"

        "İnşallah bu vahşete bir son verilir." diyen Çelik, şöyle devam etti: "Milletin önüne biran önce sandık gelir ve Mısır halkı kararını verir ve o karar çerçevesinde yeniden demokratik bir idare içinde Mısır halkının idaresi sağlanır. Baskı ile bir şeyi çözmek tarih boyunca mümkün olmamış. Bir yere kadar baskıyı yaparsınız ama daha sonra kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış insanların ne gibi yollara başvuracağını tahmin etmek güçleşir. O daha büyük kayıplar getirir. Onun için aklı selimin hakim olmasını temenni ediyoruz."
        
        Vali Münir Karaloğlu da Bakan Çelik'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Karaloğlu, Bakan Çelik'in Bursa'nın duayen siyasetçilerinden biri olduğunu ve onun katkıları ile Bursa'ya hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.



CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri