Çelik: Gazetecileri Tutuklayarak Yapılan İşin Hukuksuz Olduğu Ortada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Mısır, muhabirleri de tutukluyor ve onları hapse atıyorsa, o şu anlama gelir; 'Benim yaptığım her şey başından beri hukuksuz, bunun da belgelenmesini istemiyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Mısır, muhabirleri de tutukluyor ve onları hapse atıyorsa, o şu anlama gelir; 'Benim yaptığım her şey başından beri hukuksuz, bunun da belgelenmesini istemiyorum.' Böyle bir tabloyu da doğrulamış oluyor." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet cemiyetine katılan Bakan Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bakan Çelik, dünya kamuoyunun susmasını herkesin iyi anladığını söyledi. Çelik, şöyle dedi: "Demokrasi havarisi kesilenlerin aslında kendi menfaatleri varsa demokrasinin bir anlamı olduğunu, kendi menfaatleri yoksa demokrasinin bir anlamı olmadığını bu tavırlarıyla ortaya koymuş durumdadırlar. Bu da Orta Doğu halkları için baskı durumunda olan halklar için önemli bir göstergedir diye düşünüyorum. Türkiye'nin bu noktadaki duruşu da geleceğin dünyasında ve özellikle Orta Doğu halklarına aslında ümit ışığı olduğunu da söylemekte yarar var. Gazetecilere kadar bu işin inmesi, haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya dönük, bir baskı ortamının oluşmasını da kabul etmek mümkün değil. Ben tutuklandığını bilmiyorum. Henüz öyle bir sürecin olduğu kanaatinde değilim. Ama AA muhabirinin serbest kaldığı, TRT muhabirinin de henüz serbest kalmadığı ile ilgili bir bilgi var. İnşallah kısa süre içinde serbest bırakılır. Aksi taktirde yaptığınız zulümler, haklı bir noktanız varsa, bunların habercilere konu olması sizi rahatsız etmemeli. Muhabirleri de tutukluyor ve onları hapse atıyorsanız, o şu anlama gelir; benim yaptığım her şey başından beri hukuksuz, bunun da belgelenmesini istemiyorum, diye bir tabloyu da doğrulamış oluyor. Bundan dolayı ben kısa süre içinde yapılan girişimlerin netice vereceği inancı içindeyim. Aslında kardeşlerimiz haber iletişim görevlerine dönerler ümidi ve temennisi içindeyim." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri