Çelik: Erdoğan aday olursa Sayın Gül adayım demez

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ’Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olursa Sayın Gül adayım demez’ dedi.
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kral FM'de soruları yanıtladı. Çelik, 'Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olursa Sayın Gül adayım demez' dedi.
 
"Eskiden benim devletimde Kürt diye bir şey yoktu, Kürtçe hiç yoktu" diyen Çelik, AK Parti'nin inkarcı politikayı yok ettiğini söyledi. BDP'yi de süreci zehirleyecek açıklamalarda bulunmaması gerektiği konusunda uyaran Çelik, "Herkes aklını başına alsın" dedi.
 
HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN
 
Çelik, "Türkiye maalesef yıllar yılı sadece bir terör meselesi olarak gördü. PKK terör örgütüdür dağa çıktılar, saldırdılar. Biz her akşam şu kadar şehit oldu, şu kadar PKK'lı öldürüldü haberlerini görürdük. Eğer bu çözüm süreci başlamasaydı bu şehit ve ölüm haberleri devam edecekti. 7-8 aydır kimse ölmüyor. Biz PKK'ya da BDP'ye de diyoruz ki bu süreci zehirleyecek açıklamalar yapmayın. 'Bu süreç tıkanırsa biz kaldığımız yerden savaşmaya devam ederiz' diyorlar. Kimse çocuklarımız üzerinden siyasi hesaplarını gerçekleştirme çabası içinde olmasın. Kaldıkları yerden devam ettiler diyelim, devletin güvenlik güçlerinin eli mantar mı topluyor? Herkes aklını başına alacak ve duygularımızı aklımız idare edecek" dedi. 
 
KAPATMA SEBEBİ OLURDU
 
"Biz bu ülkede kendini öteki hisseden vatandaşlarımız adına reformlar yapıyoruz" diyen çelik şöyle devam etti: "2001 yılında kurulduğumuzda bugün yapılanların hepsi programda var. Biz bu meseleyi zamana yayarak çözme yoluna girdik.Bugün hayata geçirdiğimiz şeyleri 2003 yılında dile getirseydik bizim partimiz için kapatma sebebiydi. Öğrenilmiş yanlışlarımız vardı ve bize doğru gibi geliyordu. Bu memlekette bir deli standardı oluşmuştu. Biz bu işi zamana yayarak yapacağız. Kamuoyu algısını yöneterek bunu yapmanız lazım."
 
BİZ BAŞLATMADIK
 
"Beşar Esad'ın babası Hafız Esad'dan beri adı cumhurbaşkanı olan ama birer diktatör olan bu insanlar tarafından idare edildiler. Suriye'deki Kürtlerin yüzde 80-90'ının nüfus kağıdı yoktur. Biz iktidara geldiğimiz zaman etrafımızda komşularımızla barış içinde olalım dedik. Bizim aktif ve etkin bir dış politikamız olması lazım. Bu Arap baharı dediğimiz meseleyi biz başlatmadık, Tunus'ta başladı. Suriye'ye de bu yangın sıçradı. Komşunuz evini yakıyor. Nasıl yakarsın dediğiniz de sana ne demesi mümkün değil senin evine de sıçrayabilir."
 
BİZ GAZA GELMEDİK
 
"Hele annesi tam Türk filmlerindeki kötü kadın karakteri" diyen Çelik, "Perde arkasından yönetiyor her şeyi. BM'den istenen dünyadaki barışı sağlamaktır. Çin ve Rusya Suriye'nin arkasında. Bu adam kimyasal silah kullandı ve çoğunluğu kadın ve bebekler olmak üzere bir yığın insan hayatını kaybetti. Türkiye başından itibaren bize gaz vermeye çalıştılar Türkiye ordusu burayı halleder dediler ama biz gaza gelmedik. Biz Suriye halkı ile dayanışma içindeyiz. Bütün Ortadoğu'da nereye giderseniz gidin insanlık vicdanının sesi kimdir diye sorun Recep Tayyip Erdoğan derler."
 
HALKIMIZ ENDİŞE İÇİNDE OLMASIN
 
Çelik, "Bir kara harekatı söz konusu değil bir hava harekatı olabilir. Bizden bir talepleri yok olursa değerlendirilir. Esad'ın Türkiye'ye yapacağız saldırı füze saldırısı olabilir. Bunlar içinde örnek alınmış durumda Patriotlar sınırda. Savaş olacak endişesi içinde olmasın halkımız böyle bir şey söz konusu değil" dedi. 
 
TEZKEREYE İHTİYAÇ YOK
 
Yeni bir tezkereye ihtiyaç olmadığını belirten Hüseyin Çelik, "Biz ordularımızı Suriye'ye göndermiyoruz savaş ilan etmiyoruz. Eğer bir tezkere gerekiyorsa TBMM 24 saatte toplanır ve karar alır. Irak tezkeresine o zaman ben ret oyu verdim ve oyumu söyledim. Biz Suriye'de savaş başlatmak değil savaşı durdurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
CUMHURBAŞKANI OLMASI ÜLKE MENFAATİNE
 
"11 yıldır başbakan, sayın başbakanın artık bu saatten sonra cumhurbaşkanı olması ülkenin menfaatinedir" diyen Çelik, "Sayın Gül aday olduğu zaman kendisine siz olmayın demiştim. Sizin karizmatik liderliğinizle partinizin başında kalmanız benimde partililerimizin de istediği bir şey dedim. 'Kim olsun?' dedi, 'Sayın Gül olsun' dedim kendisine de. Sayın başbakanımızla sayın cumhurbaşkanımız arasındaki hukuk çok derinlerdedir. Bir çok sınavdan geçmiş olan bir dostluktur. Sayın başbakanımız aday olmak istediği zaman sayın Gül ben de aday olurum demez sanıyorum. Önümüzdeki günler ne getirir bilemem. Liderler kolay yetişmiyor hele hele başbakanımız gibi insanın yüreğine dokunarak siyaset yapan bir insanın en olgun döneminde herhalde kenara çekilmez."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri