Çelik: Bayramı Buruk Yaşıyoruz, İnşallah Herkes Evinde, Ülkesinde Bayram Yapar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kurban Bayram namazını Bursa'da kıldı. Gürsu Merkez Camii'nde oğulları Enes ve Safa Çelik ile birlikte namazını kılan Çelik, ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Suriye ve Irak’ta cereyan...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kurban Bayram namazını Bursa'da kıldı. Gürsu Merkez Camii'nde oğulları Enes ve Safa Çelik ile birlikte namazını kılan Çelik, ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Suriye ve Irak’ta cereyan eden hadiseler sebebiyle bayramı buruk geçirdiklerini kaydeden Bakan Çelik, "1,5 milyon Suriyeli ve Irak’tan gelen vatandaşları bayramın birinci gününde kucaklıyoruz. Onlara kendi evlerini aratmama gayreti içerisindeyiz. İnşallah herkes kendi evinde, ülkesinde bayramları idrak eder temennisinde bulunuyorum." dedi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bayram tatilini geçirdiği Bursa'da bayram namazı için sabahın erken saatlerinde çocukları Enes ve Safa ile birlikte Gürsu Merkez Camii'ne geldi. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Faruk Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yine buruk bir bayram yaşadığına dikkat çeken Çelik şunları kaydetti: "Güzel bir gün ama yaşanılan olaylar açısından baktığınız zaman maalesef Kurban Bayramı’nı yine buruk geçirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Bölgemizde cereyan eden hadiseler tabi ki tüm İslam alemini olduğu gibi Türkiye’yi de derinden üzmektedir. İnşallah bu bölgemizde, coğrafyamızda yanı başımızda yaşanılan ve gönülleri yakan, ocakları söndüren gidişat son bulur ve bayramları bayramlara uygun şekilde kutlarız temennisinde bulunuyorum. Türkiye yüz binlerce, milyonlarca aç, perişan yurdundan, vatanından edilmiş insana bu güzel topraklarda kendi topraklarında, kendi evlerinde olduğu kadar olmasa bile bayram gününü aratmayacak şekilde onlara sıcak aşını ve kucaklarını açmış bulunuyoruz. 1,5 milyon Suriyeli ve Irak’tan gelen vatandaşları bayramın birinci gününde kucaklıyoruz. Onlara kendi evlerini aratmama gayreti içerisinde inşallah herkes kendi evinde; ülkesinde bayramları idrak eder temennisinde bulunuyorum."

'ÇALIŞANLARA MÜJDE VAR MI?'

Bir gazetecinin 'Çalışan ve emeklilere bir bayram müjdeniz olacak mı?' sorusunu cevaplandıran Bakan Çelik, gerek çalışanlar gerek de engellilere yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını dile getirdi. Bursa’ya gelmeden önce şehit ve gazi yakını 2 bin 700 kişiyi işe yerleştirdiklerini anlatan Çelik şöyle devam etti: "Çalışma hayatı sürekli dinamik. Vatandaşlarımız lehine önemli düzenlemeler oluyor. Yine önümüzdeki günlerde de yine çalışma hayatıyla ilgili önemli düzenlemeleri Meclis'e taşıyacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Milletin derdiyle dertlenmek bizim görevimiz, milletin içindeyiz, hep öyle geldik, öyle gidiyoruz. İnşallah vatandaşların sorunları ne kadar azalırsa bizler o derece mutlu ve huzurlu oluruz. Allah yardımcımız olsun. Dünyada hem ekonomik hem iç kargaşalar bakımından büyük sıkıntılar var. Ama Türkiyemiz huzur içerisinde tabi ki sıkıntılarımız olacak ama oralardaki o kaoslara baktığımız zaman şükretmemiz gerekiyor. Milletimiz de bunun farkında. İnşallah daha da huzurlu ortamların oluşmasında bize düşeni biz yapacağız, vatandaş zaten yapıyor. Geleceğimiz içerisinde olacak inşallah."

Öte yandan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, çocuklarıyla birlikte ayrıldığı caminin ardından bir Kur'an kursunda kurbanını kesti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri