Çeker: Kendi gücümüzü bilmiyoruz

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, İstanbulda gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonasındaki Milli Takım sporcularının performansıyla ilgili olarak, Bu dünya şampiyonasında serbest stilde isteği

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası’ndaki Milli Takım sporcularının performansıyla ilgili olarak, “Bu dünya şampiyonasında serbest stilde isteğimiz başarıyı elde edemedik. Güreşçilerimiz kendi gücünü bilmiyor” dedi. Çeker, yaptığı açıklamada, serbest stilde yeterli başarının elde edilememesinin arkasında alt yapının ihmal edilmesi, kadronun tam olarak oturtulamaması, antrenman sistemi, sporcuların karşısındakini güçlü görme fobisi gibi faktörlerin yer aldığını söyledi.

 

Alt yapı çalışmalarının Güreş Federasyonu’nun ötesine geçmesi gerektiğine işaret eden Çeker, “Türkiye genelinde antrenman sisteminin tamamen teknik olması lazım. Bu işin erbabı olan antrenörler alt yapıda görevlendirilmelidir. Sporcularda, gençler kategorisine geldiğinde bir bıkkınlık ve yılgınlık söz konusu. Sporcular, minikler ve yıldızlar kategorisinden başlayarak sürekli kilo veriyorlar. Bu da çocukların gücünü etkiliyor. Kendisi istese bile vücudu istemiyor. Bu ve buna benzer faktörler serbest stil güreşi olumsuz etkiliyor. Güreşçilerimiz kendi güçlerini bilemiyor” ifadesini kullandı.

 

Çeker, serbest stilde 2 tane daha madalya beklediklerini fakat istediklerini elde edemediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:  “55 ve 66 kilolardan ve ağır sıkletten madalya bekliyorduk. Bir performans eksikliği vardı. Olimpiyatlara 5 tane vize aldık. Ancak, şu gerçeği de görmek lazım. Gürcistan 2, Azerbaycan 3, Rusya 4 vize aldı. Rusya olimpiyata takım halinde vize alıyordu. Venezuela, Portekiz, Meksika da vize alan ülkeler arasında. Toplam 106 ülkeden 25 ülke vize aldı.”

 

GREKOROMENDE DİŞE DİŞ MÜCADELE ETTİK

 

Bekir Çeker, İshak İrbayhanov’un da başarılı bir antrenör olduğunu belirtti. İrbayhanov’a gerekli fırsatın verilmediğini bildiren Çeker, “Biz göreve geleli 3 ay oldu. Geldik hemen grekoromende kan değişikliğine gittik ve başarıyı elde ettik. Grekoromende sporcularımız dişe diş mücadele etti. Serbest stilde bu olmadı. Benim üzüntüm o. Maalesef gerekli mücadele edilmedi. Olimpiyatlara giderken, gençlerden gelen arkadaşlarımızı da içimize katarak yeni bir takım oluşturmak istiyoruz. Teknik kadrodaki arkadaşlarımız da nerede hata yapıldığını şapkalarını önüne koyarak düşünmek zorunda” diye konuştu.

 

Yapacakları yeni çalışmalarla serbest stilde ve grekoromende tam kadro ile olimpiyatlara katılacaklarını savunan Çeker, Avrupa Şampiyonası ve kalifikasyon elemelerinde gerekli başarıları elde edeceklerini söyledi. Çeker, her şeye rağmen elde edilen başarının göz ardı edilemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Takımımız dünya 16’ncılığından 10’a yükseldi. Fatih dereceye girseydi takımız ilk 5 içinde yer alırdı. Fakat bu kura sisteminde de çok şanssızlık yaşadık. Rakibi 7 kuranın tamamını kazanarak şampiyon oldu. Böyle bir durum karşısında da güreşin seyir zevki kalmadı”.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri