Çed Toplantısında Kavga Çıktı

Kozluk Akçay mevkiine yapılması planlanan termik santral için ÇED raporu hazırlayan heyet toplantı için geldiği Kozlukta toplantı yapamadan gitti. Vatandaşın tepki gösterdiği toplantıda olaylar çıkınca jandarma olaya müdahale etti. Samsun’un...

Kozluk Akçay mevkiine yapılması planlanan termik santral için ÇED raporu hazırlayan heyet toplantı için geldiği Kozlukta toplantı yapamadan gitti. Vatandaşın tepki gösterdiği toplantıda olaylar çıkınca jandarma olaya müdahale etti.

Samsun’un Terme ilçesi Kozluk Mahallesi Akçay mevkiine yapılması planlanan kömürlü termik santral için ÇED raporu hazırlamaya gelen heyete vatandaşlar tepki gösterdi. Yoğun tepki ile karşılaşan heyet toplantıyı iptal etti. Toplantı esnasında Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un salona girdiği sarada bir vatandaşla tartışması kavgaya dönüştü. Çıkan olaylarda toplantı alanında arbede yaşanırken, arbede esnasında bazı vatandaşlar fenalık geçirdi. Jandarma ve polisin müdahale ettiği olaylarda vatandaşların arasında kalan Belediye Başkanı Şenol Kul arbededen nasibini aldı. ÇED heyeti toplantıyı yapamadan toplantı yerini terk edip giderken, olaylar bir süre daha dışarıda devam etti. Vatandaşlarla polis arasında da ara ara sürtüşmeler yaşandı. Tartışma esnasında kalbinde pil olan bir vatandaş rahatsızlanınca yakınları tarafından acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı.

Terme çevre platformu yetkilileri yaptıkları açıklamada ilçeye ikinci bir termik santralin yapılmasına kesin karşı olduklarını belirtiler.

Ortam yatıştıktan sonra toplantıya katılanlara açıklama yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Biz de bu yapılması planlanan santrale karşıyız. Bölgemiz turizm ve tabiatıyla başka bir yer biz ona sahip çıkacağız. Bugün burada herkesimden insan bu santrale karşı olduğunu bilmenizi isterim. Bizlerde bu santrale karşıyız, herhalde yanlış anlaşıldı ve arbede çıktı bizi suçlamanıza gerek yok biz burada olduğumuz sürece bu santral buraya gelmeyecektir.” dedi.

Terme çevre platform üyeleri, sivil toplum kuruluşları, çevre örgüt ve dernekleri de toplantıya katıldı. Yapılacak bir santralin daha Terme, Ünye ve Kozluk için bu çevre felaketi olur şeklinde açıklamada bulunuldu. "OVM’yi buraya yaptınız bu santrali buraya yapma şansınız olmayacak buna izin vermeyiz" şeklinde değerlendirmelerde bulundular. Yapılan açıklamalardan sonra toplantı alanından vatandaşlar ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri