Çeçenistan’dan Bursa’ya Yatirim Daveti

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Ruslan Edelgeriev ve beraberindeki heyet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.Ruslan Edelgeriev ve beraberindeki heyeti BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve meclis üyeleri...

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Ruslan Edelgeriev ve beraberindeki heyet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

Ruslan Edelgeriev ve beraberindeki heyeti BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve meclis üyeleri ağırladı. Çeçenistan heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Topuk, “Çeçenistan uzun yıllar bağımsızlık mücadelesi vermiş bir ülke. Türkiye Çeçenistan’a her zaman yakınlıkla bakmıştır. Geçmişte çok iyi olan Çeçenistan Türkiye ilişkilerinin önümüzdeki dönemlerde daha da iyi olacağını düşünüyorum. Bu ziyaretinizi ben Bursa için özellikle yeni bir başlangıç olarak görüyorum.” diye konuştu.

Bursa’nın ihracatta Türkiye’nin ikinci büyük kenti olduğunu ifade eden Topuk, Bursa’nın her sektörde iş yapabilme kaabiliyetinin bulunduğunu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak iki ülke arasındaki ilişkileri daha da iyiye götürmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

“TÜRK FİRMALARINI ÖRNEK ALIYORUZ”

Yaşanan savaşların ardından Çeçenistan’ın yeniden doğduğunu belirten Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Ruslan Edelgeriev ise kalkınmak için başlangıç noktası olarak kendilerine tarım ve sanayiyi belirlediklerini söyledi. Türkiye’nin de ilk olarak tarım ve sanayi ile büyüdüğünü dile getiren Edelgeriev, şunları kaydetti: “O yüzden bu konuya çok önem veriyoruz. Gıda ve tarımın yanı sıra otomotiv sektöründe de bazı adımlar atmak istiyoruz. Bu anlamda Türk firmalarının teknolojilerinden de örnek alarak bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bizler Çeçenistan’da yapılabilecek yatırımlar hakkında her türlü bilgiyi sunmaya hazırız. Bu çalışmalarla çok önemli işbirliklerinin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri