Çeçenistan’da Putin’in Doğum Gününü 100 Bin Kişi Kutladı

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’nde 100 bin kişi Rusya ve Çeçenistan bayrağı oluşturarak yürüdü. Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğum günü münasebeti ile yapılan...

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’nde 100 bin kişi Rusya ve Çeçenistan bayrağı oluşturarak yürüdü. Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğum günü münasebeti ile yapılan etkinlikte dünya rekoru kırıldığını açıkladı.

İnstagram hesabından etkinliği değerlendiren Kadirov, insanların üzerlerine giydikleri renkli tişörtlerle oluşturulan bayrağın hem boyut hem de katılımcı açısından rekor olduğunu, 2 bin metre uzunluğunda 100 binden fazla vatandaşın bayrak için görev aldığını belirtti. Kadirov açıklamasında, “Gençlerimiz Devlet Başkanı Putin’e olan desteklerini göstermiş ve kendisinin doğum gününü bu vesile ile kutlamışlar…” dedi.

Caddeleri dolduran Çeçenler “Rusya!” ve “Çeçenistan!” sloganları atarken, Kadirov da bu kalabalığın, halkın dayanışma ve birliğine büyük katkı sağladığını ifade etti. Kadirov, “Biz şimdi ulusal liderimiz Putin’e destek için birleşiyoruz…” ifadelerini kullandı. Vatandaşlar Çeçenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Hacı Kadirov’un da resimlerini taşıdı.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Putin’in 62. yaş gününü Sibirya’nın tayga ormanlarında geçireceğini, uzun süredir ilk kez çalışmayacağını ifade etmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri