“çeçen Lider Kadirov, Işid Terör Örgütü Ele Başını Bitirir”

Rusya askeri istihbaratı GRU emekli Generali Nikolay Puşkaryov, Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un terör örgütü IŞİD’ın lideri Ebubekir el Bağdadi’yi ele geçirip etkisiz hale getirebileceğini...

Rusya askeri istihbaratı GRU emekli Generali Nikolay Puşkaryov, Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un terör örgütü IŞİD’ın lideri Ebubekir el Bağdadi’yi ele geçirip etkisiz hale getirebileceğini ifade etti.

Kadirov’a çok saygı duyduğunu ifade eden Puşkaryov, “Eğer Kadirov ve ekibi isterse terör örgütü IŞİD’in liderini ele geçirerek imha edebilir.” dedi.

Çeçenistan lideri Kadirov daha önce IŞİD liderini imha etmek için çalışmalara başladığını belirtmiş ve örgütün ABD tarafından desteklendiğini ve eğitildiğini iddia etmişti.

IŞİD’in artan etkisinin Rusya’nın güvenliği açısından tehdit oluşturduğu uyarısında bulunan eski istihbarat yetkilisi, aşırılıkçı grubun Batılı istihbarat gruplarınca yönlendirme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Ria Novosti’ye konuşan Puşkarev, “Tehditler var. Aşırılıkçı gruplar İslam’ı kullanarak bazı ülkelerde siyasi istikrarsızlık oluşturmak istiyor. Bu olaylar güzel sonuçlar doğurmayacak. Onlar ABD’ye de saldırabileceklerini açıkladı.” dedi.

ABD ve İngiltere istihbarat örgütlerinin İslami aşırılıkçı grupları kullanarak Rusya’nın toprak bütünlüğünü tehdit etmeye yönelik çalışmaları olabileceğini savunan Puşkarev, “Bu hareketlerin üst yapısı NATO’nun etkisi altında. Rusya’nın bu olaylara doğrudan müdahalesi olmamalı. Rusya’da yaşayan milyonlarca Müslümanı dikkate aldığımızda bu öngörülemeyen olaylara neden olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Puşkarev’e göre Rusya askeri olmayan, diplomatik yöntemlerle ya da ekonomik bir kısım destek sağlayabilir. Rusya açısından Beşşar Esed rejiminin ayakta kalması öncelikler arasında. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri