Çebi ve Şahin, Azerbaycan’a götürülmüyor

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 13-18 Nisan tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi, Serbest, Grekoromen ve Bayan Güreş Milli Takımlarında önemli sporcuların sağlık problemleri nedeniyle sıkıntı yaşanıyor.

Serbest Güreş Milli Takımı’nda, midesindeki ülser nedeniyle ilaç tedavisi devam eden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Ramazan Şahin’in, Grekoromen Milli Takımı’nda da belinden sakatlığı bulunan dünya şampiyonu Selçuk Çebi’nin Azerbaycan’a götürülmeyeceği açıklandı. Ramazan Şahin’in yerine Yasin Bolat, Selçuk Çebi’nin yerine de Şeref Tüfenk Avrupa Şampiyonası kadrosuna alındı.

Bayan Güreş Milli Takımı’nda da, iki ay önce omuzundan ameliyat olan gençler dünya şampiyonu Simge Yılmaz ile kolundan sakatlanan Burcu Örskaya, Avrupa Şampiyonası’nda mindere çıkamayacak. Milli Takım kadroları şu sporculardan oluşuyor: Serbest: Sezar Akgül (55), Muhammet Demir (60), Yasin Bolat (66), Batuhan Demirçin (74), Serdar Böke (84), Serhat Balcı (96), Fatih Çakıroğlu (120) Grekoromen: Hammet Rüstem (55), Soner Sucu (60), Refik Ayvazoğlu (66), Şeref Tüfenk (74), Nazmi Avluca (84), Cenk İldem (96), Rıza Kayaalp (120)  Bayan: Filiz Çıkrıkçı (48), Hafize Şahin (51), Dilek Atakol (55)
BAK: ŞAMPİYONA ZORLU GEÇECEK
Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye açısından oldukça zorlu geçeceğini söyledi. Serbest Güreş Milli Takımı’nda bir değişim yaşandığını ve genç sporcuların kadroya alındığını ifade eden Bak, “Yasin Bolat ilk kez Avrupa Şampiyonasına katılacak. Serdar Böke ilk kez A milli olacak. Sezar Akgül, Muhammet Demir ve Batuhan Demirçin henüz 21 yaşında. Üçü de Bakü’de sürpriz yapabilecek kapasitede. Fakat henüz tecrübe eksikleri var. Serbest stilde zirve mücadelesi daha çok Azerbaycan ile Rusya arasında olur. Biz de takım halinde üst sıralarda yer almak istiyoruz” dedi. Başkan Bak Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın ise daha tecrübeli ve dengeli bir kadroya sahip olduğuna işaret ederek, “Takımımızın hedefi Bakü’de de takım halinde şampiyonluk olacaktır” ifadesini kullandı.
BEREKET: 3 MADALYA ALIRIZ
Serbest Güreş Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Adem Bereket ise Azerbaycan’dan 3 madalya ile döneceklerini iddia etti. Avrupa Şampiyonası’na Ramazan Şahin’den yoksun bir kadroyla gidecek olmalarının önemli bir dezavantaj olduğunu vurgulayan Bereket, “Takımımız genellikle genç sporculardan oluşuyor. Fakat ben sporcularıma güveniyorum. Rengi ne olur bilemem ama şampiyonadan 3 madalya çıkaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri