Cebeci'de Mahsur Kalan Dbp'liler Tahliye Edildi

Kobani'deki direnişe destek vermek amacıyla Sultangazi'de eylem yapmak isteyince mahalleli ile karşı karşıya gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, polis tarafından tahliye edildi. İlçe binasında yaklaşık 7 saat bekleyen yaklaşık...

Kobani'deki direnişe destek vermek amacıyla Sultangazi'de eylem yapmak isteyince mahalleli ile karşı karşıya gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, polis tarafından tahliye edildi. İlçe binasında yaklaşık 7 saat bekleyen yaklaşık 50 partili, 4 araçla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Sultangazi 1. Cebeci Caddesi üzerinde Kobani eylemi yapmak isteyen DBP'li grup mahalleliyle karşı karşıya gelince parti binasına sığındı. Polis ekiplerinin parti binası önünde önlem almasıyla partililerin bekleyişi başladı. 16.30 sıralarında DBP İstanbul Eş Başkanı Emrullah Bingül, beraberindeki bir grup partiliyle ilçe binasına geldi. Partililer ve polis yetkilileriyle görüştükten sonra basın açıklama yapan Bingül, ilçe binasında 50 civarında arkadaşlarının mahsur kaldığını aktardı.

Parti yöneticilerinin görüşmeleri sonrasında ilçe binasına tahliye işlemi için Çevik Kuvvet otobüsleri getirildi. Partililerin polis araçlarıyla gitmek istememesi üzerine partililer saatler sonra olay yerine gelen minibüslerle tahliye edildi.

Tahliye işlemi sırasında mahallede gerginlik artınca polis, toplananan kalabalığa biber gazı ile müdahale etti.

1 POLİS ELİNDEN SİLAHLA YARALANDI

Zaman zaman gerilimin arttığı öğle saatlerindeki müdahaleler sırasında bir polis memuru saçma ile elinden yaralandı. Yaralı polis, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri