Cebeci'de Kobani Gerginliği İkinci Gün De Devam Etti

Kobani'deki direnişe destek vermek amacıyla Sultangazi'de eylem yapmak isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ile mahalleli arasında yaşanan gerginlik ikinci gün de devam etti. Kalabalığa dağılmaları yönünde uyarı yapan polis, grup...

Kobani'deki direnişe destek vermek amacıyla Sultangazi'de eylem yapmak isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ile mahalleli arasında yaşanan gerginlik ikinci gün de devam etti. Kalabalığa dağılmaları yönünde uyarı yapan polis, grup dağılmayınca tayzikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Sultangazi 1. Cebeci Caddesi üzerinde Salı günü yapılmak istenen Kobani eylemi sonrası iki grup arasında yaşanan gerginlik bugün de devam etti. Parti binasından kendilerine yönelik tahrik edici hareketler yapıldığını öne sürün bir grup, DBP ilçe binasının bulunduğu bölgede yolu trafiğe kapattı. Türk bayrağı açıp sloganlar eşliğinde eylemlerini devam ettiren grup, polis uyarılarına rağmen dağılmayınca gruba TOMA'dan sıkılan tayzikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Bir grup eylemci Türk Bayrağı'nı siper ederek eylemlerini sürdürünce, polis bayrağın arkasındakileri tek tek gözaltına aldı.

Polis müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruplar zaman zaman bir araya gelince polis tekrar müdahalede bulundu. Müdahale ve gözaltılar sonrası sayısı giderek azalan grup eylemlerini uzunca bir süre devam ettirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri