Cdu’nun İlk Türk Asıllı Milletvekili Ytb’yi Ziyaret Etti

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in partisinden seçilen ilk Türk asıllı milletvekili Cemile Yusuf, Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nı (YTB) ziyaret etti.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in partisinden seçilen ilk Türk asıllı milletvekili Cemile Yusuf, Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nı (YTB) ziyaret etti.

Başbakan Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik'ten (CDU) seçilen ilk Türk asıllı ve Müslüman vekil Cemile Yusuf, bir dizi temas kapsamında geldiği Ankara’da YTB’ye de ziyarette bulundu. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Hagen bölgesinden aday olan ve Almanya genel seçimlerinde CDU'dan ilk Türk asıllı milletvekili olarak seçilen Batı Trakya kökenli Cemile Giousouf (Yusuf), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda Başkan Kemal Yurtnaç’la görüştü.

YURTNAÇ: HER ÜLKE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ DESTEKLEMELİDİR

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, Cemile Yusuf ve beraberindeki heyete, YTB'nin yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Yurtnaç iki toplumun da kurumlarıyla bir araya gelerek sorunların üstesinden gelebilmek için çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı. Kemal Yurtnaç, Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nın da bu amaçla var olduğunu ve bunun için aracılık görevini üstlendiğini belirtti.

Almanya'da yapılan son genel seçimleri Başbakan Angela Merkel'in genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Bavyera eyaletindeki kardeş parti konumundaki Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) önde tamamlamıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri