Çayırbağı’nda kursiyerlerin diploma sevinci

Konya Meram Halk Eğitim Merkezine bağlı Çayırbagı köyünde Akşam Sanat Okulu Kadın Üst Giysi Kursu’nu başarıyla bitiren 12 kursiyere diplomaları verildi.

Diploma törenine Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram Mal Müdürü Adem Güçlü, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, Meram Halk Eğitim Müdürü Mustafa N. Mete, Nüfus Müdürü Ayhan Kılıç, Mahalle Muhtarı Mehmet Uzun, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Halk Eğitim kurslarının vatandaşlara faydalı olduğunu ve insanların bundan faydalanması gerektiğini söyledi. İrfan Kenanoglu, “Yılladır kızlarımızın haklarını ellerinden aldık bizim özümüzü bu yansıtmıyor. Özümüzde ilimde de irfanda da kadın ve erkek eşittir. Bu kurslar sayesinde kızlarımız hem iş hem de aş sahibi oluyor” dedi.
Meram Halk Eğitim Müdürü Mustafa N. Mete de kursların meslek edindirmede ve vatandaşların iş sahibi olmasında çok büyük katkı sağladığını dile getirdi. Mete, “ 677. kurs açtık 17 bin 387 kursiyer sayısına ulaştık. Amacımız Meram ilçesindeki vatandaşlarımıza meslek edinmelerini sağlamak” dedi.
1 Eylül 2010’dan itibaren modüler sisteme geçeklerini ifade eden Mete, meslek edinme anlamında 90 farklı branşta kurs açtıklarını belirtti. Yaz dönem kursları başvurularının da başladığını söyleyen Mete kursa ilginin yüksek olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından kursiyerler diplomalarını protokol üyelerinden alırken ilköğretim ve anasınıfı öğrencilerinin folklor gösterisi ilgiyle izlendi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri