Çay’ın işsizliğe çözüm projeleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, yapacakları yatırımlarla işsizliği minimum seviyeye çekeceklerini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Kamu-Sen Konya Temsilciliğini ziyaret eden Çay, Konya’nın en büyük sorunlarından bir tanesinin de işsizlik olduğunun altını çizdi. Hikmet Çay, işsizliğe çözüm olarak öncelikle sanayileşmeyi teşvik edip imalatçı ve üreticiye destek vereceklerini belirtti. 

Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay Türkiye Kamu-Sen Konya Temsilciliğini ziyaret etti. Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Çay, sendika üyelerine istihdamla ilgili projelerini anlattı.
KOMEK, İSTİHDAM MERKEZİ OLACAK
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, KOMEK’in mevcut yapısını eleştirerek şunları söyledi: “KOMEK’in kuruluş amacı değiştirilecek olup, şimdiye kadar yapılan uygulamalar sonucu katılım belgesi, koleksiyon olmaktan çıkarılacak ve istihdama yönelik çalışmalar yapılacaktır. KOMEK, iş geliştirme ve istihdam merkezi haline dönüştürülecektir. Belediyemiz, insan eğitimi ile ilgili olarak çeşitli meslek dallarında eğitim ve öğretim programları hazırlayıp, iş garantili kurslar düzenlenecektir. Eğiticiler, üniversitemizin öğretim elemanları ve meslek odalarımızın uzman üyelerinden oluşturulacaktır.”
Kentin sanayici ve işveren temsilcileri ile işsizlik sorununun giderilmesi yönünde sürekli istişare toplantıları yapacaklarını belirten Çay, uluslararası kuruluşların da teşvik ve destek projelerinden yararlanacaklarını ifade etti. Çay, mesleki eğitimi geliştirme, yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi konular ve işsizlikle ilgili koordinasyonun sağlanması için Özel İstihdam Bürosu ve Alo İş Hattı’nı devreye sokacaklarını söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri