Çay’dan Büyükşehir’e eleştiri

Konya Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, mevcut belediyeyi icraatlarından dolayı eleştirdi.

Mevcut belediye yönetiminin 5 yıl boyunca toplu ulaşım sorunun çözümünde üniversite ilave raylı sistem haricinde hiçbir yatırım yapmadığını söyleyen Çay, toplu ulaşımın işkence haline geldiğini, şehir merkezinden 22 kilometre uzaklıktaki üniversiteye bir saatte gidilirken, 90 kilometre uzaktaki bir ilçeye de aynı zamanda gidilebildiğini belirtti.

Belediyeyi imar plan ve ilkelerine aykırı tadilatlar yaparak kişi ve kurumlara rant sağlamakla suçlayan Çay eleştirilerine şöyle devam etti: “Hava kirliliği sağlığı ciddi oranda tehdit ederken belediye çözüm üretmiyor. Yönetimde bilgi, liyakat ve beceri yerini partizanlığa bıraktı. Kentin ilk imar planında yeşil alanlarını çok katlı binalar ve iş merkezleri ile doldurdular. Otopark çözümünü çözemediler. Belediye gayri menkullerini ve tesislerini parsel parsel sattılar ve kıymetli arazileri gizli kapaklı peşkeş çektiler” 

Konuşmasında başkan seçildikten sonra şehrin sorunlarına getireceği sorunları da anlatan MHP Adayı Çay, “Engelliler için  engelsiz yaşam merkezleri kuracağız. İş geliştirme ve istihdam merkezlerinde iş garantili kurslar düzenleyeceğiz. Hizmeti halkın ayağına getirerek, sorunu yerinde halkımızla birlikte çözeceğiz. Şehrimizi kültür ve turizm başkenti haline getireceğiz. Çarpık kentleşme sorununu çözceğiz. İhtiyaç sahibi ailelere ucuz konutlar inşa edeceğiz. Hava kirliliği ve ulaşım sorununu halledeceğiz” dedi.

Toplantıda son olarak mal varlığını da açıklayan Çay, “2008 yılında 100 bin TL’ye aldığım bir dairem, Lale Bahçede bin metrekarelik bir arsam ve 2003 model bir aracım var. Başka mal varlığımda yok. Benim gibi diğer adaylarında mal varlıklarını açıklamasını istiyorum” diye konuştu.

MUSTAFA TURAN 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri