Çaycıların Ramazan mesaisi

Ramazanda gündüzleri insanların oruçlu olması sebebiyle çay ocakları da iftardan sonra çalışıyor

Ramazanda gündüzleri insanların oruçlu olması sebebiyle çay ocakları da iftardan sonra çalışıyor. Aziziye Camii karşısındaki Nasip Çayevi de iftardan sonra müşterilerine hizmet veriyor. İftardan yarım saat sonra insanlar çaylarını içmek için Nasip Çayevi’ne gelmeye başlıyor. Teravih namazından sonra ise yoğunluk iyice artıyor. Aziziye Camii ve Kapı Camii’nde teravih namazlarını kılanlar Nasip Çayevi’nin yolunu tutuyor. Ramazandan önce mangalda çay keyfini yaşamak için gündüzleri gelen müşteriler Ramazan ayında ise iftardan sahura kadar Nasip Çayevi’nde oturup çaylarını yudumluyor. 

 

Ramazan ayında işlerinde düşüş olmadığını ifade eden Nasip Çayevi’nin işletmecisi Çetin Arslan, “Ramazan ayı rahmet ve bereketin artığı bir ay. Bu ayda işlerimiz azalmadı. Allah eksikliklerini vermesin sahura kadar müşterimiz oluyor. Normal vakitte gün boyunca yaptığımız işi şimdi iftarla sahur arasında yapıyoruz. Çayımızın kalitesini bilen müşterilerimiz Ramazanda da çay içmek için buraya geliyorlar” dedi.

 

Nasip Çayevi’ni diğerlerinden ayıran en önemli özelliği çayı ateşte değil közde yapmaları. Mangalda çay yapmanın sırrını Çetin Arslan tadındaki farkı ise müşterileri anlattı. Mangalda yavaş yavaş kaynayan suyun kirecini attığını söyleyen Çetin Arslan, “Mangalda demlenen çay, ateşte demlendiği gibi demlenmez. Mangalda çayın bir özelliği de kazanın altının sürekli açık kalması. Kazan söndürülürse yeniden yakılan kazanda demlenen çayın tadı ve rengi güzel olmaz. Bundan dolayı kazanın soğumaması için 24 saat devamlı olarak kazanı yakıyoruz” dedi.

 

Nasip Çayevinde çay içen Osman Küçükgöz burada içtiği çayın tadını başka bir yerde bulamadığını belirtti. Fırsat buldukça Nasip Çayevi’ne gelip çay içtiğini söyleyen Osman Küçükgöz, “Konya’nın en güzel çayı burada demlenir. Bende fırsat buldukça gelip burada 4-5 bardak çay içiyorum. Ramazan ayının gelmesiyle ben de teravih namazından sonra gelip çay içiyorum” dedi.

 

MEHMET ALİ ÖZYER

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri