Çaycıdan örnek hizmet

Sarayönü'nde Gülnida Çay Evi, asker, polis, gazi ve şehit yakınlarına ücretsiz hizmette bulunarak ilçedeki tüm esnafa örnek oldu. İşletme sahibi Yusuf Büyüksarı'nın örnek davranışı ilçe sakinlerinden de büyük takdir topluyor

Son aylarda artan terör olaylarının ardından toplumun her kesiminde duyarlılık artmaya başladı. Bazı taksi şoförleri şehit ailelerinden ve gazilerden ücret almazken, bazı fotoğrafçılar şehit yakınlarına ücretsiz hizmet veriyor ve bazı lokantacılar ise şehit çocuklarına ücretsiz yemek ikramında bulunuyor. Sarayönü'nde uzun yıllardır çaycılık yapan Yusuf Büyüksarı sergilediği örnek davranış ile tüm ilçe esnafına örnek oldu. Çay ocağı camına yazdırdığı yazı ile  asker, polis, gazi ve şehit yakınlarına  ücretsiz hizmette bulunduklarını açıklayan Yusuf Büyüksarı, esnaf olarak amacının tüm ilçe esnafına örnek olmak istediğini belirtti.

Yusuf Büyüksarı, ilçede rahat bir yaşam sürdüklerini belirterek bunu polislere ve askerlere borçlu olduklarını kaydetti.  "Şu an ilçede terör olayları yok. Rahat rahat yaşıyoruz. İlçemizin güvenliğini polisimiz ve askerimiz sağlıyor. İlçe sakinleri olarak ülkenin doğusunda yaşanan olaylara bizde burada tanıklık edebilirdik. Ama çok şükür yaşamıyoruz" diyen Büyüksarı şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin Doğusundan gelen her şehit haberi yüreğimizi dağlıyor. Artan terör olayları hepimizi derinden etkiliyor. Yaklaşık 1.5 yıldır beri bu hizmeti yapıyoruz. Olumlu tepkiler alıyoruz. Yoldan geçen vatandaşlar dükkanımıza uğrayıp bizi tebrik ediyorlar. Hatta biz bu hizmeti sunuyoruz diye bize gelip çay içen vatandaşımızın sayısı arttı. Askerimiz ve polisimiz içtiği çayın parasını vermek istiyor. Ama biz kabul etmiyoruz. Bize bir daha gelip çay içmek istemiyor. Biz onları tekrar davet ediyoruz. Onlarda bizleri kırmıyor ve her zaman bizde çay içiyorlar. Biz bu uygulamayı başlattığımız zaman diğer esnaflarda bizi örnek alarak böyle bir uygulamaya gittiler. Daha sonra ise bu uygulamayı kaldırdılar. Ama biz 1.5 senedir aralıksız bu uygulamayı sürdürüyoruz. Biz de bu uygulamayı iyi ki yapmışız diyoruz. Bizler diğer esnaflara da örnek olmak istiyoruz. Onlarda bizi örnek almalılar. Artık şehit haberleri gelmesin. Toplum olarak şehitlerimizin bize emanet bıraktığı yetimlerine sahip çıkmalıyız."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri