Çayasad'ın Kitap Okuma Sezonu Açıldı

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği'nin (ÇAYASAD) geleneksel hale gelen kitap okuma günlerinin üçüncü açılış programı, tren istasyonunda gerçekleştirildi. 3 yıldır devam eden okuma etkinliğine çeşitli meslek gruplarından yaklaşık...

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği'nin (ÇAYASAD) geleneksel hale gelen kitap okuma günlerinin üçüncü açılış programı, tren istasyonunda gerçekleştirildi. 3 yıldır devam eden okuma etkinliğine çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 25 kişi katıldı.

    Gerçekleştirilen sezon açılış programına İl Kültür ve Turizm Müdürü, Kütüphane Müdürü, Meteoroloji Müdürü, Milli Eğitim Şube Müdürleri, çeşitli kurumlarda çalışan yönetici ve idareciler katıldı.

    Okuma programına bu yıl Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarih öğretmeni Ahmet Başaran’ın gözetiminde yer alan okuma grubundaki öğrenciler de eşlik etti. Program bu yıl okuma grubunda yer alan okurlar ile programa katılanların birbirleriyle tanışmaları ile başladı. Daha sonra katılımcılara ÇAYASAD’ın çıkarmış olduğu Kültür ve Sanat Dergisi Arasta’nın Sonbahar sayısının dağıtımı yapıldı. Ve okuma grubunun bu yıl okuyacağı kitapların tespiti için anket düzenlendi.

    Okuma günlerini organize eden Mehmet Akif Demirelli ve Ferit Aslan okurlara program süreci hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım, ‘katılımcılara göstermiş olduğu ilgiden dolayı ve ayrıca mekânı tahsis eden istasyon yöneticilerine teşekkür eden’ bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra katılımcılara aşure ikramı yapıldı.

    Program, şair Sadık Çakırsipahi ve Orhan Kemal Karakuş’un şiirleri ile sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri