Çavuşoğlu: Türkiye’nin Brüksel’deki Mesajı Yine 'Tam Üyelik' Olacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’e yapacağı ziyarette mesajlarının yine tam ve eşit üyelik olacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’e yapacağı ziyarette mesajlarının yine tam ve eşit üyelik olacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Norveç Büyükelçisi Janis Björn Kanavin’i makamında kabul etti. Norveç’in AB üyesi olmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, Norveç halkının referandumda AB üyeliğine iki kere ‘hayır’ dediğini belirtti. Norveç’in AB ile çok yakın ve özel bir ilişkisi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Norveç, AB üyesi olmamasına rağmen Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiğini vurguladı.

Çavuşoğlu bir basın mensubunun "Brüksel ziyareti gerçekleştireceksiniz. Türkiye’nin mesajları ne olacak?" sorusuna ise "Her zaman Türkiye içinde ve tüm temaslarda verdiğimiz mesajların aynısı olacaktır. Türkiye, AB’ye üye olmak istiyor. Tam ve eşit üye olmak istiyor. Bu anlamda bugüne kadar olduğu gibi yükümlülüklerini kararlı bir şekilde yerine getiren bir ülke ve getirecek bir ülkedir. Bazı zorluklar var. Özellikle fasılların açılmasıyla, bunları konuşacağız. Biz Avrupalı dostlarımızdan yakın işbirliği istiyoruz. Ucu açık bir süreçten çok takvime bağlanılması gereken bir süreç olması gerektiğini vurgulayacağız. Dolasıyla sadece Brüksel ziyaretimizde değil Hollande’nin Türkiye’nin gelmesi, sonra Berlin ziyaretimizde de tüm bunlar gündeme gelecektir. Şuana kadar verdiğimiz olumlu mesajları da, açık bir şekilde tüm görüşlerimizi de AB yöneticileri ile paylaşacağız." şeklinde cevap verdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri