Çavuşoğlu, Mısır’ı Kapılarını Bağımsız Gözlemcilere Açmaya Çağırdı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe yönetimini, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliam sonrası Mısır’ın kapılarını bağımsız gözlemcilere açmaya çağırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe yönetimini, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliam sonrası Mısır’ın kapılarını bağımsız gözlemcilere açmaya çağırdı.

        Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır’da yaşanan katliamla ilgili yazılı açıklama yaptı. Çavuşoğlu, Mısır’daki insan hakları ihlallerinin daha da korkunç boyutlara ilerlememesi için uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı. Çavuşoğlu, "Mısır’ı, kapılarını bağımsız gözlemcilere açmaya ve ülkeye gidecek gözlemcilerin güvenliğini sağlamaya, medya karartmasını kaldırmaya, ayrıca halkına uyguladığı vahşete son vermeye, olağanüstü hali kaldırmaya, Mursi ve İhvan liderlerini bir an önce serbest bırakmaya ve seçimlere gitmeye çağırıyoruz." dedi.

        Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında demokratik taleplerini barışçıl şekilde dile getirmek üzere toplanan sivillere yönelik katliamın vicdanları kanatan boyutta olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Medyaya karartma uygulanarak katliamın vahşeti dünyadan saklanmaya çalışılmaktadır; fakat bağımsız medya kanalları yoluyla kanımızı donduran görüntüler iletilmektedir. Mısır’daki insan hakları ihlallerinin daha da korkunç boyutlara ilerlememesi için uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyoruz. Yaşanan cinayetler karşısında sessiz kalmak, katliama ortak olmaktır. Ölü ve yaralıların sayısı hakkında darbe yönetiminden çelişkili açıklamalar gelmekte, öldürülen sivillerin cenazelerinin teslim edilmediği, cenazelerin ateşe verildiği haberleri, görüntüleri yayınlanmakta, yaralananların hayati organlardan hedef alındığı, tedaviye erişim imkanından yoksun bırakıldığı ve halkın kendi imkanlarıyla oluşturduğu sahra hastanelerinin ateşe verildiği haberleri bağımsız medya organlarında yer almaktadır. Mısır’da yaşanan katliamın boyutlarını yerinde gözlemlemek ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek uluslararası insan hakları örgütlerinin sorumluluğudur."

        Çavuşoğlu’nun açıklamasında, "21.yüzyılda insanlığın şahit olduğu bu trajedinin tarihin utanç sayfalarına kaydedilmesi ve sorumluların cezasız kalmaması için BM, AB, AGİT, Avrupa Konseyi gibi devletlerarası kuruluşlara ve Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi hak temelli sivil toplum kuruluşlarına sorumluluklarını yerine getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz." denildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri